600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Aromaterapi Malzemeleri Nelerdir?

Aromaterapi Malzemeleri Nelerdir?

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri hastalıklara, yaralanmalara çözüm olarak bitkilere başvurulmuştur. Bitkilerin tedavi amacıyla kullanılmasına fitoterapi denmektedir. Aromaterapi ise fitoterapinin bir alt dalıdır. Aromaterapi bitkilerden elde edilen yağlarla ruh, beden, zihin dengesi sağlamaya yönelik bütünsel bir tedavi şeklidir. Bitkilerin kök, yaprak veya çiçeğinin damıtılması ile uçucu yağlar elde edilmektedir. Aromaterapide kullanılan malzemeler şu şekildedir;

 

  • Aromaterapi Yağları
  • Koklama Tüpleri
  • Buhurdanlık
  • Bitki Suları
  • Sprey Başlıklı Şişeler
  • Tütsüler
  • Mumlar
  • Damlalıklı Şişeler
  • Aromaterapi Difüzörü

 

 

Aroma Terapi Yağları

Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar, bitkilerin kök, yaprak ve çiçeklerinden elde edilmektedir. Bitkilerden elde edilen uçucu yağlar, ruhsal rahatlama, hava temizleyici ve doğal temizlik maddesi gibi farklı kullanım alanlarına sahiptir. Yaygın olarak kullanılan uçucu yağlar şu şekildedir;

  • Adaçayı yağı: Eski çağlardan bu yana spiritüel alanda kullanılagelmiştir. Antiseptik özelliğe sahiptir. Ağız bakımında, solunum yolu problemlerinde, zihinsel yorgunluk ve strese karşı etkili olabilmektedir. 
  • Lavanta yağı: Fransız lavantasının çiçeklerinin ve yapraklarının damıtılması ile elde edilmektedir. Cilt, saç ve vücut bakımında kullanılabilmektedir. Rahatlatıcı, temizleyici ve yatıştırıcı etkisi bilinmektedir. 
  • Biberiye yağı: Bahçelerde süs olarak kullanılması ile bilinen biberiye bitkisinden elde edilen uçucu yağ çeşididir. Biberiye yapı odunsu yapıya sahiptir. İçeriğinde barındırdığı vitaminler sayesinde cilt sağlığı için son derece etkili olabilmektedir.
  • Limon yağı: Limon yağı, limon meyvesinin kabuğundan üretilmektedir. Seyreltilerek cilde uygulanması cildin toksinlerden arınmasında etkili olabilmektedir.
  • Yasemin yağı: Yasemin bitkisinin çiçeklerinden üretilmektedir. Ruhsal sakinlik, kuvvetlendirici ve dengeleyici özellikleri vardır. Cilt bakımında, kırışıklıkları önleyici etkisi ile kullanılabilmektedir.

 

Koklama Tüpleri

Uçucu yağları her yere taşıyabilmek için üretilen cep boyutunda aparattır. Kişiye özel kullanım imkanı sunmasıyla etraftaki diğer insanlar koku hissedemezler. Kullanımı; koklama tüpünün kapağı açılır ve burna biraz yaklaştırarak içe çekilir. 

 

Buhurdanlık

Buhurdanlık, aromatik yağların hoş kokularının ortam kokusu olması için kullanılan pratik bir araçtır. Seramik veya cam malzemeden üretilebilmektedir. Su ve tealight mum koyulabilen iki ayrı bölümden oluşabileceği gibi tek parça da olabilmektedir. Kapaklı modelleri de mevcuttur, kapaklı modeller kokunun yoğunluğunun ayarlanmasına yardımcı olabilmektedir.

 

Bitki Suları

Uçucu yağların distilasyon sürecinde elde edilen ürünlerden biri de bitki sularıdır. İçerisinde düşük miktarda da olsa uçucu yağ barındırmasıyla oldukça faydalı bitkisel ürünler arasında yer almaktadır. Bitki suları pek çok farklı amaç için kullanılabilmektedir. Cilt bakımında tonik olarak, sıkılaştırıcı, yatıştırıcı etki göstermektedir. 

 

Sprey Başlıklı Şişeler

Sprey başlıklı şişeler, içindeki yardımcı ekipmanların mekanik yapısı sayesinde şişenin içindeki sıvı veya gaz formdaki ürünün dışarıya püskürtülmesini sağlamaktadır. Cam veya plastik malzemeden üretilmektedir.

 

Tütsüler

Tütsüler estetik, dini veya kültürel nedenlerle kullanılagelmiştir. Kaliteli bir tütsü, tütsü çubuğu söndükten saatler sonra bile kalıcı koku elde etmeye yardımcı olmaktadır. Kaygı ve depresyonu hafifletmek için zihinsel durum üzerindeki güçlü etkisiyle tercih edilebilmektedir. Evde tütsü yakmak, evin havasını ve kokusunu değiştirdiği gibi zihinsel sakinleşmeyi de olanaklı kılmaktadır. Günümüzde en yaygın kullanılan tütsü biçimi çubuk tütsüdür. 

 

Mumlar

Aromaterapi etkili mumlar, bitkilerden elde edilen esansların eklenmesiyle hazırlanan mum çeşitlerine denmektedir. Bitkisel esanslardan elde dilen bu mumlar, fiziksel, zihinsel ve duygusal anlamda rahatlamayı sağlayan doğal bir terapi yöntemi olarak bilinmektedir. Bu mumların kokusu sayesinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlamak mümkündür. Evinizin rahatlığında aromaterapiden yararlanmak için seçtiğiniz mum, müzik ve bitki çayı eşliğinde loş ışıklı ortamda fiziksel ve zihinsel olarak sakinleşmeyi, dinginleşmeyi deneyimleyebilirsiniz.

 

Damlalıklı Şişeler

Kişisel bakım ürünlerini evde kendimiz hazırlıyorsak, yaptığımız ürün karışımının amber cam şişede saklamak kullanım ömrünü uzatacaktır. Damlalıklı şişe, evde yaptığınız yüz serumu, saç bakım yağı, tırnak bakım yağı vb. gibi tüm doğal cilt bakım ürünlerinin muhafaza edilmesi içindir. Damlalıklı şişe, uçucu yağları ve soğuk sıkım yağlar korumak ve kullanmak için uygun olmasıyla tercih edilmektedir. Kolay temizlenir ve sızdırma yapmaz. 

 

Aromaterapi Difüzörü

Aromaterapi difüzörü, hava yayıcı olarak da bilinmektedir. Elektrik ile çalışan modelleri olduğu gibi klasik yöntemler de kullanılabilmektedir. Burada en önemli nokta, uçucu yağların yapısının bozulmadan teneffüs etmektir. 

 

Aromaterapi Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

Aromaterapi malzemeleri yukarıda listelediğimiz ve kullanım şekillerini açıkladığımız gibi kullanılabilmektedir. Seçtiğiniz ürün ve araç doğrultusunda kullanımı mümkündür. Ortam kokusu, cilt bakım ve zihinsel dinginlik amacıyla kullanılabilmektedirler.

 

Aromaterapi Malzemeleri Nereden Alınır?

Aromaterapide kullanılan uçucu yağların orijinal olması oldukça önemlidir. Bu yüzden güvendiğiniz dükkanlardan, merkezlerden ya da internet sitelerinden alışveriş yapmanız tavsiye edilir. Ürün içeriğine ve üretilme şekline dair bilgi sahibi olduğunuz satıcıları tercih etmelisiniz. Aromaterapi malzemelerini güvenli Aromaterapimarket’ten satın alabilirsiniz.


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Aromaterapi Nedir?

Uçucu Yağlar Nelerdir?

Aromaterapi Masajı Nedir?

Aromaterapi Difüzörü Nedir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.