Sabit Yağlar
₺109,90 KDV Dahil
₺121,90 KDV Dahil
Sabit Yağlar
₺74,90 KDV Dahil
₺89,90 KDV Dahil
1 2 3 4 >

AROMATERAPİK SABİT YAĞLAR

   Sabit yağlar bitkilerin meyve ve tohumlarından elde edilen ve isimlerinden de anlaşılacağı gibi uçucu olmayan yağlardır. Genellikle uçucu yağlarla karıştırılarak kullanıldığından dolayı taşıyıcı yağlar olarak da adlandırılırlar. Sabit yağların uçucu yağlardan bariz farkları vardır. Uçucu yağlar bitkilerin sadece yaprak, ağaç kabuğu, gövde veya çeşitli aromatik kısımlarından buhar distilasyonu ile elde edilirken sabit yağlar gerçek birer yağdır. Uçucu yağların en belirgin özelliği olan oda sıcaklığında buharlaşma özelliği sabit yağlarda yoktur. Ciltte sabit kalma eğilimleri vardır ve bu da onlara “sabit yağ” isminin verilmesine sebep olan özelliğidir. Uçucu yağlar elde edildikleri bitkiden çok yoğun bir aromaya sahipken taşıyıcı yağların çoğunda güçlü bir aroma etkisi yoktur. Uçucu yağların taşıyıcı yağlarla karıştırılarak kullanılmasının temel nedenleri ciltte emilimin artması, sabit yağların uçucu yağların etkinliğini artırması ve cilt tahrişinin sabit yağlar sayesinde önlenmesidir. Uçucu yağlar çok güçlü ve konsantre olduklarından dolayı sabit yağlarla seyreltilerek kullanılmalıdır. Düz mantıkla bakıldığında seyreltilmemiş bir uçucu yağ daha faydalı ve etkili olacakmış gibi görünse de bu tabii ki yanlış bir inanıştır. Hatta taşıyıcı yağlar uçucu yağların ciltten hızla buharlaşmasını önleyeceği için emilim süresi artar ve bu sayede yağın aroması ciltte daha uzun süre kalabilir. Bu konuda uzman birinin kontrolü dahilinde olmadan bir uçucu yağ kesinlikle seyreltilmeden kullanılmamalıdır. Hem de bu tek bir şişe yağın daha uzun süre kullanılmasını sağlayacağı için yağı çok daha fazla sayıda uygulamanızı sağlar. Sabit yağların sadece uçucu yağların kullanılmasında bile mevcut olan çok sayıda faydasından bahsedilebiliyor.  

 

  Sabit yağlar çoğunlukla sıvı olmasının yanında bazen katı halde de olabilirler. Suda çözünmezler. Besleyici, iyileştirici, yumuşatıcı, yaşlanma karşıtı ve koruyucu olma gibi çok faydalı etkileri vardır. Antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri yani EFA’ lar  gibi yüksek oranda yararı olan etken maddelerle dolu olan taşıyıcı yağlar cildi besleyici, nemlendirici, koruyucu olmak gibi birçok yüksek pozitiflikteki etkiye sahiptirler. Düzenli kullanımlarında ise cilt hücrelerinin yenilenmesinde ve cilt elastikiyetinin korunmasında bile etkilidirler.  Yukarıda bahsedilen EFA’lar tüm sabit yağların yapısında bulunur. İnsan vücudu sağlığını korumak ve cildin düzenli korunumunu sağlamak için esansiyel yağ asitlerine ihtiyaç duyar. Bu yağlar üç ana gruba ayrılır; doymuş yağ asitleri, tekli doymamış yağ asitleri ve çoklu doymamış yağ asitleri. Doymuş yağ asitleri sabit yağlarda daha yoğun bir kıvam olmasını sağlar. Aynı zamanda vücudun derinlemesine nemlendirilmesini ve natürel iyileşme gidişatını destekler niteliktedirler. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri ise daha ince bir kıvama sahiptirler. Cilt serumlarının ipeksi dokuda olmasını sağlarlar. Cilt temizliğinde ve yaşlanma karşıtı etki göstermede yüksek faydalara sahiptirler.

 

  Sabit yağların elde ediliş yolu yağın kalitesi ve göstermesi gereken yararlı etkiler açısından çok önemlidir. En çok tercih edilen ve en olması gereken yöntem soğuk sıkım (Cold press) yöntemidir. Bu ısı olmadan yağın çıkarılması demektir. Yağ elde edilirken yağların maruz kaldıkları ısı içindeki kırılgan besinlere, organik asitlere ve vitaminlere zarar verir. Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağlar herhangi bir ısıyla ya da kimyasalla karşılaşmadıkları için bu zararlara uğramazlar. Bol miktarda E vitamini ve antioksidan içerirler. Bu da yağların hem raf ömrünü uzatır hem de cilde koruyucu etki sağlanmasını sağlar. Soğuk sıkım yönteminde yağın kaynağı olan bitkinin içerisindeki istenmeyen maddelerin sabit yağa karışması da minimum seviyede olur. Ancak sıcak sıkım ve kimyasal çözücüler sayesinde elde edilen yağlarda hem bazı özellikler yitirilir hem de istenmeyen maddelerin karıma oranı artar. Tüm bu sebeplerden ötürü kozmetik ve sağlık sektörlerinde soğuk sıkımla elde edilen sabit yağlar kullanılır. 

 

AROMATERAPİK SABİT YAĞ ÇEŞİTLERİ

 

 Aromaterapi Market sitesinde de ayrıntıyla göründüğü gibi hem Therapium Naturalis markasının hem de diğer markaların da olduğu geniş bir sabit yağ yelpazesi vardır. Kantaron yağı, shea butter, skualen yağı, argan yağı, avokado yağı, buğday özü yağı, çörek otu yağı, Hindistan cevizi yağı, hodan yağı, jojoba yağı, kuşburnu çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, makademya cevizi yağı, nar çekirdeği yağı, bıttım yağı, defne yağı, susam yağı, tatlı badem yağı gibi bir çok çeşit sabit yağ vardır. Aromaterapi Market sitesinde bütün bu yağların kullanımıyla ve içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler ürünlerin altında belirtilmiştir. Bu sayede sorununuza iyi gelmesini istediğiniz yağı kolayca bulabilirsiniz.

 

AROMATERAPİK SABİT YAĞ FİYATLARI

 

Hem kendi başlarına hem de diğer bir yağ çeşidi olan uçucu yağların kullanımında bu kadar çok etkiye sahip olan bu yağların fiyatları bunca faydasına rağmen çok uygun sayılabilecek aralıklardadır. Bu fiyat aralıklarını çeşitlerine göre Aromaterapi Market sitesinde ayrıntıyla bulabilir ve hem bilgi edinip hem kendinize çokça faydası olacak bu yağlardan alışveriş yaparak çok keyifli ve etkili zaman geçirebilirsiniz. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Aromaterapimarket.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.