600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Aromaterapi Difüzörü Nedir?

Aromaterapi Difüzörü Nedir?

 

Aromaterapi difüzörü, hava yayıcı olarak da bilinmektedir. Difüzörler uçucu yağları havaya yayarak çalışırlar. Difüzörler uçucu yağları havaya yayarak bulunduğunuz ortamda nefes aldıkça sizi etkileyen bu molekülleri solunum yoluyla vücudunuza almanıza ve etkisini hissetmenize olanak sağlar. Burada önemli olan uçucu yağların yapısını bozmadan teneffüs edebilmektir.

Aromaterapi Difüzörü Ne İşe Yarar?

Aromaterapi difüzörleri, uçucu yağların bulunduğunuz ortamdaki havaya yayılmasını sağlayaran araç gereçlerdir. Uçucu yağların fiziksel ve zihinsel dinginlik, sakinlik sağlama özelliğinden ortamda bulunarak ve soluyarak yararlanmayı olanaklı kılmaktadır. Çalışırken, dinlenme zamanında ortam havasının aromatik uçucu yağlar barındırma çalışmayı da dinlenmeyi de daha verimli hale getirebilmektedir.

Aromaterapi Difüzörü Nasıl Çalışır?

Aromaterapi difüzörleri yani hava yayıcılar da temel prensip ortam havasına uçucu yağ eklenmesidir. Farklı çalışma prensibine sahip difüzör modelleri mevcuttur. Genel olarak ise difüzörler de su haznesi ve yağ haznesi bulunmaktadır. Kullanım süreleri, seçilen yağ çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Bazı uçucu yağlar 30 ila 40dk difüzörde kullanılabilirken, bazı uçucu yağlar 40 ila 60dk kullanılabilmektedir. Seçilen uçucu yağ ve difüzöre göre süre ve kullanım detayları değişkenlik göstermektedir. 

Aromaterapi Difüzör Çeşitleri Nelerdir?

Aromaterapide aromalı kokunun ya da söz konusu uçucu yağ moleküllerin koku yoluyla alınması şişeden koklama, şişeden ya da roll-ondan cilde, yastığa, giysiye, kumaşa sürülerek koklama, banyo suyuna katma veya buhurdanlıkta olduğu gibi kaynar suyun içine katma, difüzöre yağ koyma gibi şekillerde mümkündür. 

Difüzörler uçucu yağları havaya yayarak çalışmaktadırlar. Bulunduğunuz ortamda nefes aldıkça sizi etkilene bu molekülleri solunum yoluyla vücuda alır ve etkisini hissedersiniz. Yağları havaya dağıtmak için her difüzör farklı prensipte çalışmaktadır;

  • Isı Kullanan Difüzörler
  • Ultrasonik difüzörler
  • Nebülizatör

 

  1. Nebülizatör

Nebülizatör tipi difüzörler, yağları atomlarına ayırır. Uçucu yağları atomlarına ayırarak havaya dağıtmasıyla solunum yoluna geçişini kolaylaştırmaktadır. Hastalıklarda da kullanılabilmektedir, sıvı halde bulunan ilaçların hasta için solunabilir parçacıklar haline getirir. Sıvı halde bulunan ilaçlar cihazdaki basınçlı havanın etkisiyle buhar haline gelir. Böylece ilaçlar akciğere kadar inerek solunumu rahatlatır.

  1. Ultrasonik difüzör

Ultrasonik dalgalara neden olan bir plakanın titreşimleriyle uçucu yağların mikroskobik düzeyde parçalanarak dağılmalarını sağlar. Difüzörden gelen titreşimler, uçucu yağ moleküllerinin su deposunda bulunan suyun buharıyla karışmasını sağlar. Bu işlem sırasında ısınma söz konusu değildir. Uçucu yağa zarar verecek ısınma işlemi gerçekleşmez ve yağlar bozulmaz.

  1. Isı kullanan difüzörler (Buhurdanlık)

Buhurdanlık, eski zamanlardan bu yana hem uçucu yağların hem de tütsülerin kullanılması için tercih edilmektedirler. Buhurdanlıktan çıkacak özel kokular ile ortamın havası değiştiği gibi aynı zamanda mutluluk, rahatlama ve gevşeme de mümkün olmaktadır. Buhurdanlık kullanımında, yapım şekli öne çıkmaktadır. Çoğunlukla seramik ya da cam malzemeden üretilen buhurdanlıklar da iki ayrı bölüm bulunmaktadır; üst kısımda yer alan çanak olarak da adlandırılan hazne ve alt kısımda yer alan mumluk bulunmaktadır. Buhurdanlığı kullanmak için ilk olarak üst kısımda bulunan hazneye su ve uçucu yağ koyulmalıdır. Çanakta belirtilen çizgiye kadar su doldurduktan sonra birkaç damla uçucu yağ eklenmelidir. Tabak haznesinin üst kısmına konulan su ve uçucu yağın ardından alt kısma bir mum yerleştirilir ve çakmakla ateşlenir. Mumun kısa sürede haznedeki suyu kaynatmasıyla birlikte özel kokular bulunduğunuz ortama kısa sürede yayılmaktadır. 

Aromaterapi Difüzörü Nasıl Kullanılır?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı çalışma prensibine sahip difüzörler bulunmaktadır. Her birine dair kullanım yöntemi açıklanmıştır. Seçilen uçucu yağ ve su ile difüzör hazneleri doldurarak ortam havasına karışan uçucu yağlar sakinleştirici, dinginleştirici etki göstermektedir.

Difüzör Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Difüzörler uçucu yağları nasıl parçaladıklarına bağlı olarak farklı çeşitlerde vardır. İlk olarak hangi prensipte olan difüzörü alacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ise difüzörü kullanmak istediğiniz odanın büyüklüğü önemlidir. Odanın büyüklüğü arttıkça, bir difüzörün uçucu yağın kokusuyla dolmasının süresi de uzayacaktır. Örneğin geniş bir alana sahipseniz, büyük su deposuna sahip ultrasonik difüzör tercih etmelisiniz. 

Difüzörün Faydaları Nedir?

Zihinsel berraklık, gelişmiş uyku ve bağışıklık desteği, böcek kovucu gibi faydaları vardır. Bu faydaları belirleyen ise difüzörde kullanan uçucu yağ ve özellikleridir.

Aromaterapi Difüzör Ne Kadar Elektrik Harcar?

Aromaterapi difüzörü ağırlığı ve büyüklüğü ile ihtiyacı olan enerji miktarı ve kullanım süresine bağlı olarak elektrik harcamaktadır. Seçtiğiniz ürüne göre değişiklik göstermektedir.

Difüzör Havayı Nemlendirir Mi?

Difüzörler asli olarak bulundukları ortama hoş koku sağlamaktadırlar. Elbette bunu yaparken su havaya karışmaktadır ve bir miktar nem sağlanmaktadır. Kullanım amaçları ortamdaki nem dengesini korumak olamadığı için ortam nemini dengeleme imkanları yoktur. 


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Aromaterapi Masajı Nedir?

Aromaterapi Malzemeleri Nedir?

Aromaterapi Yağları Nedir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.