600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Aromaterapi Masajı Nedir?

Aromaterapi Masajı Nedir?

Aromaterapi masajı, İsveç masajının belirli temel yağları içeren losyonların, yüksek yoğunluğa sahip bitkisel uçucu yağların, kullanılması ile yapılan bir versiyonuna denmektedir. Aromaterapi masajı sırasında bu yağları nefes yoluyla soluyabildiğiniz gibi cildiniz üzerinden de emilme yoluyla alırsınız. Bu yağlar beynin sinir sistemine etki eden limbik bölümünü etkileyerek vücudunuzda ve duygu durumunuzda olumlu değişikliklere yol açmaktadır. Aromaterapi, kokuların iyileştirici gücü ile masajın birleşimi olarak da tanımlanmaktadır. Aromaterapi masajında ruhun dinlendirilmesi ve negatif etkilerinden arındırılması amaçlanmaktadır. 

Aromaterapi Masajının Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi masajında kullanılan her yağın farklı bir etkisi olduğu kabul edilmektedir. Bazıları sakinleşmeyi sağlarken bazıları enerjinin artmasında etkili olabilmektedir. Aromaterapide kullanılan bazı yağlara ve özelliklerine baktığımızda;

  • Sakinleştirici olma özelliği ile papatya, lavanta ve sardunya yağı öne çıkmaktadır.
  • Canlandırıcı özelliği ile ylang ylang, adaçayı, gül ve neroli yağı öne çıkmaktadır. Yasemin yağı ve fesleğen yağı da canlandırıcı özelliği ile ön plana çıkmaktadır.
  • Enerji verici özelliği ile biberiye yağı, portakal kabuğu yağı, greyfurt yağı tercih edilebilmektedir.
  • Arındırma özelliği ile okaliptüs, biberiye uçucu yağı, limon uçucu yağı, bergamot uçucu yağı, ardıç uçucu yağı, paçuli uçucu yağı, ylang ylang uçucu yağı, kekik, çam ve çay ağacı yağları öne çıkmaktadır.

Aromaterapi masajı insanlar tarafından sırt, omuz, boyun ağrıları ve stres azaltıcı etkisi ile tercih edilmektedir. Kadınların menstrüel kramplarının yoğun olduğu dönemlerde ağrılarının ve rahatsızlıklarının azalmasında etkili olmasıyla da bilinmektedir. Aromaterapi masajı menopoz semptomlarının hafiflemesine de yardımcı olabilmektedir. 

Aromaterapi Masajı Nasıl Yapılır?

Aromaterapi masajında, bitki özlerinden distilasyon yöntemiyle elde edilen uçucu yağlarla elde edilen karışımlar ile masaj yapılır. Aromaterapi masajı ağır ve hafif hareketlerle uygulanır. Rahatlatıcı, gevşetici ve yatıştırıcı etkisinin kaynağı, kullanılan yağın kokusu ile mümkün olmaktadır. Aromaterapi masajlarında kullanılan uçucu yağlar cilt yüzeyinin çok daha hızlı ısınmasını sağlamaktadır. Bu etkisi ile şiddetli eklem ağrıları, kas ve kan dolaşımındaki yavaşlamanın giderilmesine yardımcı olmaktadır. Aromatik yağların kendilerine özgü kokuları duygusal sıkıntılardan kaynaklı fiziksel sıkıntıların giderilmesinde etkili olmaktadır. Aromaterapi yağları ile nefes alışverişi rahatlar, yavaşlama ve sakinleme ile kişi kendini daha iyi hissetmeye başlar. Aromaterapi masajında dokunma ve koku gibi farklı duyuların beyne gönderdiği sinyaller ile bedensel ve ruhsal olarak olumlu yönde uyarılma mümkün hale gelir. 

Aromaterapi Masajı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Aromaterapi masajı için gerekli olan malzemelerde öne çıkan uçucu yağlardır. Kişinin şikayetlerine göre belirlenen uçucu yağ karışımları ile elde edilen losyon ile masaj uygulanır. Ortam havasının uçucu yağlar ile desteklenmesi için buhurdanlık, mum ve tütsü ile desteklenmesi sakin ve sessiz bir ortam elde edilmesini olanaklı kılacaktır. Masaj sırasında kişinin uzanabileceği bir masaj yatağının ve ince bir örtünün olması da gerekli malzemeler arasında yer almaktadır. 

Aromaterapi Masajı Öncesi Ne Yapılmalıdır?

Aromaterapi masajından hemen önce yemek yenmemesi tavsiye edilmektedir. Spa ya da kliniğe ilk defa giden kişiler için masaj saatinden daha erken gidilmesi önerilmektedir. İlk defa gelen kişilerin doldurması gereken bazı formlar olacaktır. Masaj öncesi zamanda, kişinin kendisiyle vakit geçirmesi, sakin ve dinlenmiş olarak gelmesi de tavsiye önerilmektedir. 


Aşağıdaki bloglaar ilginizi çekebilir.

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Aromaterapi Malzemeleri Nedir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.