600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Aromaterapi, bitkisel yağların iyileştirici, sakinleştirici gücüne dayanan bütünsel bir tedavi yöntemidir. Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar ruh, beden, zihin dengesini sağlamasıyla tercih edilmektedir. Eski Mısır’da mumya yapımında, Eski Çin Uygarlığında inanç ibadetlerinde, tedavi ve güzellik amacıyla Eski Yunan Medeniyetlerinde ve banyo sonrası masaj yapımında Roma İmparatorluğu’nda kullanılmıştır. Günümüzde de rahatlama, kişisel bakım, cilt bakımı, stres azaltıcı etkisi gibi faydaları ile kullanımı devam etmektedir. Başlıca aromaterapi yağları aşağıda listelenmiştir.

  • Biberiye Uçucu Yağı
  • Bergamot Uçucu Yağı
  • Lavanta Uçucu Yağı
  • Limon Uçucu Yağı
  • Okaliptüs Uçucu Yağı
  • Portakal Uçucu Yağı
  • Sedir Uçucu Yağı
  • Ylang Ylang Uçucu Yağı
  • Yasemin Uçucu Yağı
  • Gül Uçucu Yağı

 

Biberiye Uçucu Yağı

Biberiye uçucu yağı kendine bitkisel ve odunsuz aromaya sahiptir. Bahçelerde süs olarak kullanılabilen biberiye bitkisinden elde edilen bu uçucu yağ içeriğindeki zengin kaynaklar nedeniyle cilt sağlığı için son derece etkili olabilmektedir.

Bergamot Uçucu Yağı

Bergamot bitkisinin kabuklarından elde edilmektedir. Bergamot uçucu yağı ferahlatıcı, güçlü ve tazeleyici özelliklere sahiptir. Aromaterapide saç derisi ve vücut bakımında seyreltilerek kullanımı mümkündür. 

Lavanta Uçucu Yağı

Lavanta uçucu yağı, Fransız lavantasının çiçeklerinin ve yapraklarının damıtılması ile elde edilir. Cilt, saç ve vücut bakımında kullanımı mümkündür. Rahatlatıcı, temizleyici ve yatıştırıcı etkisi vardır. Lavanta uçucu yağı, taze çiçeksi kokuya sahip olmasıyla doğal bir ruh hali iyileştiricisi olarak da bilinmektedir. Gergin ve kuru cildin toparlanmasında ve canlanmasında etkili olabilmektedir.  Lavanta uçucu yağı, zayıflamış ve çabuk kırılan saçlara besleyici bakım sağlamasıyla güçlendirebilmektedir.

 

Limon Uçucu Yağı

Limon uçucu yağı, limon meyvesinin kabuğundan elde edilmektedir. Taze ve lezzetli aromaya sahiptir. Seyreltilerek cilde uygulanması ile cildin toksiklerden arınmasında etkili olmaktadır. Bunun yanında ev temizliğinde kullanımı da yaygındır.

 

Okaliptüs Uçucu Yağı

Okaliptüs bitkisinin yapraklarından damıtılma yoluyla elde edilir. Ruhsal olarak rahatlatıcı, canlandırıcı ve konsantrasyon arttırıcı özelliği ile okaliptüs yağı difüzörlerde, buhurdanlıklarda hava dezenfeksiyonu ve ferahlık için tercih edilebilmektedir. Bedensel alanlarda antibakteriyel, antiviral ve antifungal özellikleri ile kullanımı yaygın olan uçucu yağlar arasındadır.

 

Portakal Uçucu Yağı

Portakal uçucu yağı, portakal meyvesinin kabuklarından elde edilir. Portakal uçucu yağının kokusu zihinsel netliğin ve uyanıklığın arttırılmasında etkilidir. Duygusal gerilim ve stresin giderilmesinde etkili olabilmektedir. Bunun için buhurdanlık, difüzör gibi araçlar kullanabilirsiniz. Bunun yanında kan dolaşımı hızlandırıcı etkisi  ile selülit görünümünün önlenmesinde kullanılabilir.

 

Sedir Uçucu Yağı

Sedir ağacının kabuklarından ve odunlarından elde edilmektedir. Sedir uçucu yağının,  zengin bir kokusu vardır. Kokusu sayesinde rahatlatıcı, odak arttırıcı ve arındırıcı özellikleri ile bilinmektedir. Cilt bakımında ise sebum dengeleyici, gözenek sıklaştırıcı, yaşlanma karşıtı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

 

Ylang Ylang Uçucu Yağı

Ylang Ylang bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyon yöntemiyle elde edilir. Çiçeksi, pudramsı ve egzotik bir kokuya sahiptir. Seyreltilerek cilt ve saç bakımında kullanımı mümkündür. Antioksidan özelliğe sahiptir. Mat ve güçsüz saçlara destekleyici bakım sağlar.

 

Yasemin Uçucu Yağı

Yasemin bitkisinin çiçeklerinden elde edilmektedir. Ruhsal olarak gevşetici, kuvvetlendirici ve dengeleyici özellikleri ile bilinmektedir. Bunun için difüzör ya da buhurdanlıklara eklenecek bir iki damla yasemin uçucu yağı yeterli olacaktır. Cilt bakımında kırışıklıkları önleyici etkisi ile kullanımı yaygındır. 

 

Gül Uçucu Yağı

Gül uçucu yağı, gül bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyon yöntemi ile elde edilir. Rahatlatıcı, dengeleyici ve canlandırıcı özellikleri ile bilinmektedir. Doğal olarak içerdiği antioksidanlar sayesinde cildi oksidatif strese ve çevresel faktörlerin erken yaşlanma etkilerine karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Aromaterapide romantik ve rahatlatıcı bir ortam yaratmasıyla da kullanımı yaygındır.

 

Aromaterapi Yağlarının Özellikleri Nelerdir?

Aromaterapi genel olarak ağrı kesici olmasıyla tercih edilmektedir. Hazımsızlık, cilt problemleri ve stres gibi durumları ortadan kaldırmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Aromaterapide kullanılan yağların pek çok rahatsızlığı hafiflettiği, düzenli olarak uygulandığında ise hastalıkların ortadan kalkmasına fayda sağladığı bilinmektedir. Lavanta yağının stresi azalttığı ve psikolojik davranışları olumlu yönde etkilediği bilinmektedir. Yasemin yağının huzursuz ve davranış bozukluğu görülen çocukların sorunlarının giderilmesinde etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yasemin yağının olduğu ortamda çocukların daha sakin ve uysal davranış gösterdikleri gözlemlenmiştir. Limon yağı ise sinir sisteminin rahatlamasında etkili olmaktadır. Genel olarak aromatik yağlar stresi azaltır ve ruhsal sakinliği destekler. Kas ve eklem ağrılarının hafiflemesinde etkilidir. Solunum sistemini rahatlatarak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. 

 

Aromaterapi Yağlarının Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi yağlarının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Baş ve vücut ağrılarının iyileşmesinde etkili olabilmektedirler.
  • Zihnin uyarılması ve berraklaşmasını sağlıyor.
  • Stresi azaltarak yorgunluk ve depresyon yaşanmamasını sağlıyor.
  • Yaraların iyileşmesinde ve cildin temizlenmesinde faydalılar.
  • Kan tutulmalarında ve eklem ağrılarında, ağrı giderici etkisi ile kullanılabilmektedir.
  • Selülit ve çatlakların oluşmasını önlemede etkili olmaktadırlar.
  • Sinek ısırığı, böcek sokması gibi durumlarda kaşıntıların giderilmesinde etkili olabilmektedir.

 

Aromaterapi Yağları Nasıl Hazırlanır?

Uçucu yağlar yaygın olarak buhar damıtması ve soğuk sıkım teknikleri ile elde edilir. Buhar damıtması, uçucu yağların çabuk buharlaşma özelliği sayesinde mümkün olan bir ayrıştırma yöntemidir. Bu yöntemde yağı ayrıştırılacak bitki, paslanmaz çelikten geniş bir kaba konulur ve kabın içine buhar verilir. Bitkinin aromatik molekülleri açığa çıkarak buharlaşır ve buharlaşan bitki bileşenleri yoğunlaştırma kabında toplanır. Buhar soğuk su ile soğutulur ve böylece aromatik sıvı elde edilir. Yoğunlaştırma kabında toplanan su ve yağ birbirine karışamayacağı için yağ kolayca sudan ayrıştırılır.


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi Masajı Nedir?

Aromaterapi Malzemeleri Nedir?

Bergamot Yağı Nedir?

Ylang Ylang Yağı Nedir?

 

  

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.