600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Uçucu Yağlar Nedir?

Uçucu Yağlar Nedir?

Uçucu yağlar en basit haliyle bitkinin özü olarak tanımlanmaktadır. Bitkinin karakteristik özellikleri arasında öne çıkan ve hayati fonksiyonlarıyla doğrudan ilişkili olan bu yağlar, genel olarak kendilerine has kokularıyla, renksiz yapıda olmalarıyla ve özel saklama koşulları gerektirmeleriyle tanınan değerli bileşiklerdir. Uçucu yağlar bitkilerin hemen hemen her parçasından elde edilmektedir. Kök, gövde, kabuk, yaprak, çiçek ya da tohumu tek başına ya da birlikte kullanılabilmektedir. Uçucu yağların üretim metodu genellikle distilasyon olmaktadır. Distilasyon kendi içerisinde farklı metotlar barındırmaktadır. Ayrıca süperkritik karbondioksit, mikrodalga destekli teknikler de kullanılabilmektedir. Narenciye kabuğunda ise soğuk sıkım yöntemiyle uçucu yağ elde edilmektedir. 

Uçucu Yağ Çeşitleri Nelerdir?

Aromaterapide özellikle uçucu yağlar, kendilerine ait özellikleriyle ruhsal, fiziksel ve duygusal sağlık için kullanılabilmektedir.  Uçucu yağlar ve özellikleri aşağıda sıralanmıştır.

  1. Adaçayı Yağı

Aromaterapide öne çıkan yağ çeşididir. Adaçayı yağını kullanmak mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlamaktadır. Kaygı ve korkuyu gidermektedir. Östrojen hormonunun salgılanmasını sağlamaktadır bu yanıyla kadın sağlığı açısından koruyucu özelliktedir. 2 damla adaçayı yağı ile 100ml içme suyu karıştırılarak gargara yapımında kullanılabilir. 

 

  1. Melisa Yağı 

Melisa yapraklarından distilasyon yöntemi ile elde edilebilmektedir. Melisa yağı cilt bakımında en çok tercih edilen uçucu yağlar arasında yer almaktadır. Sivilce, akne gibi sorunların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile küçük yaralanmalara iyi geldiği bilinmektedir. Bir miktar yağ avuç içine alınarak uygulanabilmektedir.

 

  1. Sandal Ağacı Yağı

Bu yağ hava değişikliklerinden etkilenen cildin nemlendirilmesi ve koyu leke görünümünün azaltılmasında kullanılır. Saç bakımında da kullanılmaktadır. Sandal ağacı yağı saçınızın nemli ve parlak görünmesine katkı sağlamaktadır. Sandal ağacı yağı size hacimli ve kolay dökülmeyen saçlar sağlayacaktır.

 

  1. Limon Yağı

  Limon kabuğundan elde edilmektedir. Uçucu yağlar arasında antimikrobiyal özelliği en güçlü olanlar arasındadır. Meyve ve sebzelerin yıkanmasında mikropları öldürücü etkisi ile birkaç damla kullanılmaktadır. C vitaminden zengin olmasıyla cilt bakımında kullanılmaktadır, küçük yara ve aknelerin oluşmasını önemli ölçüde önlemektedir. Daha zinde hissetmek ve yorgunluğun azalması için birkaç damla limon yağı koklamak iyi gelmektedir.

 

  1. Çuha Çiçeği Yağı

  Çuha çiçeğinin tohumu ve kökü ilaç yapımında kullanılmaktadır. Çuha çiçeği yağı en çok burun ve boğaz şişmesi ve bronşitin tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanında uyku sorunları, baş ağrısı, kas spazmları ve diğer birçok durumda da kullanılabilmektedir. 
 

  1. Çay Ağacı Yağı

  Tırnak, saç ve ciltle ilgili sorunlarda kullanılabilmektedir. Çay ağacı yağını gargara ve böcek kovucu olarak da kullanımı mümkündür.
 

  1. Yasemin Yağı

Yasemin çiçeğinden elde edilen bir öz yağ çeşididir. Romatizma ağrılarında ağrıyan bölgeye uygulanabilir, cilt bakımında kullanılmasıyla koruyucu etkisi vardır, iltihaplanmış ve kesik yaraların iyileşmesinde etkili olabilmektedir.

 

  1. Lavanta Yağı

En çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılmaktadır. Yayılan lavanta kokusu sakinleştirici ve huzurlu atmosfer yaratmaktadır. 

  

  1. Biberiye Yağı

Biberiye bitkisinin yapraklarından distilasyon yöntemiyle elde edilmektedir. Cilde masaj yaparak kullanılabildiği gibi, suya damlatılarak solunum yolu ile koklanarak da kullanılmaktadır. Aromaterapi, meditasyon ve masajlar da kullanılabilmektedir.

 

  1. Anason Yağı

Anason tohumundan elde edilen uçucu yağ çeşididir. Sindirim sistemini iyileştirici etkileri ile anason, kusma, mide bulantısı ve ishal gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Yatmadan önce içilen anasonlu çayı uyku sorunlarına yardımcı olduğu düşünülmektedir.

 

  1. Defne Yaprağı Yağı 

Saç bakımında kullanılmaktadır. Zeytinyağlı yiyeceklerde 1 tatlı kaşığı damlatılarak tüketilebilmektedir.

 

  1. Gül Yağı

Gül yağı aromaterapide strese karşı etkili olmasıyla kullanılmaktadır. Gül yağı ile kendinizi daha huzurlu hissetmeniz mümkün olabilmektedir. Kabızlık sorunu yaşayan kişilerde karın bölgesine masaj yaparak kullanımı tavsiye edilir.

 

  1. Portakal Yağı

1 bardak içme suyuna 2 damla damlatılarak içilebilmektedir. Cilt maskesinin içerisine eklenerek kullanımı da mümkündür, cilde direk temas etmesi önerilmemektedir. Yakıcı bir yağ olmasıyla göze temasından kaçınılmalıdır.

 

  1. Servi Yağı

Antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri ile kepek tedavisinde kullanılabilmektedir. Saç derisindeki pullanma ve kaşıntı semptomlarında etkili olabilmektedir. Varisli damarlarda ağrı ve şişlik azaltıcı etkisi ile masaj yoluyla uygulanmaktadır.

 

  1. Nane Yağı

Nane yağı, karın ve mide ağrılarında bir bardak suya birkaç damla eklenerek kullanılabilir. Baş ya da kas ağrılarında, ağrıyan bölgeye masaj yoluyla sürülerek etki gösterebilir.

 

  1. Papatya Yağı

Özellikle cilt lekeleri için önerilen bitkisel yağ çeşididir. Sivilce sonrası oluşan kızarıklık ve lekelerin giderilmesinde doğrudan lekenin üzerine uygulandığında etkili olabilmektedir.

 

  1. Kekik Yağı

Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kekik yağı karıştırılarak bele masaj yapılırsa bel ağrıları azalabilmektedir. Temiz cilde pamukla sürülerek tonik şeklinde kullanılabilmektedir. 

 

  1. Karanfil Yağı

Sivilce tedavisinde hindistan cevizi yağı ile beraber kullanılmaktadır. Bu karışım, sivilceli bölgeye yumuşak masaj ile sürülmelidir. 

 

  1. Kimyon Yağı

Kimyon yağı harici olarak kas ağrılarında ve romatizmal ağrılarda kullanılabilmektedir. Cilde sürüldüğünde güneşe çıkılmamalıdır.

 

Uçucu Yağlar Nereden Alınır?

Uçucu yağları satın alırken ambalajlanma teknikleri oldukça önem arz etmektedir. Uçucu yağların havayla ve ısıyla temasının önlenmesi oldukça önemlidir. Bunun için renkli cam şişeler ve içten damlalıklı kapakların kullanılması önemlidir. Aromaterapimarket.com ihtiyacınız olan uçucu yağ çeşitlerini kullanıcılarına sunmaktadır.

Uçucu Yağların Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Uçucu yağların orijinalliğini  test etmek için bir kağıt üzerine 3 ila 5 damla yağdan damlatıp birkaç dakika beklemelisiniz. Uçucu yağ ise kağıt üzerinde leke bırakmadan gitmesi gerekecektir. Leke bıraktığı durumda ürününüz orijinal değildir. 


Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağların nasıl kullanıldığını öğrenmek için "Uçucu Yağların Kullanım Şekilleri" yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Lavanta Yağı Nedir?

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi Yağları Nedir?

Aromaterapi Masajı Nedir?

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.