600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
UÇUCU YAĞLARIN KULLANIM ŞEKİLLERİ

UÇUCU YAĞLARIN KULLANIM ŞEKİLLERİ

 

Aromatik Uygulama

Uçucu yağların aromatik uygulamasında soluma seçeneği her zaman ilk sırada yer alır. Yüzyıllardır parfüm veya sıcak su içerisinde buharla birlikte soluma yoluyla kullanılırken günümüzde buhurdanlıklar, elektrikli difüzörler, kolye, bileklik gibi aksesuarlarla ya da doğru karışımlar yapılarak sprey şişelerle ortama püskürtülerek kullanılabilmektedir.

Aromatik uygulama, ortama hoş koku vermenin yanı sıra, ortam hava dezenfeksiyonu, dekonjestan ve psikolojik faydalar sağlayabilir. Bazı uçucu yağlar yatıştırıcı, dinlendirici ve arındırıcı özelliklere sahipken bazıları enerji verici, canlandırıcı, harekete geçirici veya odaklanmaya yardımcı özelliklere sahiptir.

Bu yağları kullanmanızı tavsiye ettiğimiz diğer bir yol, ev içi kullanım içindir. Sevdiğiniz bazı yağları, uygun oranlarda ve doğru ürünlerle karıştırarak, banyodan mutfağa evinizin tüm alanlarını temizlemenize yardımcı olacak kendinize özel alternatif çözümler oluşturabilirsiniz.  Yeni yıkanmış çamaşırlarınızın doğal ve hoş kokuya sahip olmasını sağlayabilir veya dolabınıza ya da çekmecelerinize kaldırmış olduğunuz kıyafet ve eşyalarınız için de aynı uygulamayı yapabilirsiniz.

Birçok uçucu yağ kullanıcısı, sinek ve böceklerin yaşam alanlarınızdan uzaklaştırılması için de uçucu yağ kullanır. Özellikle lavanta, okaliptüs ve nane yağı gibi uçucu yağlar, bulunduğunuz ortamda sineklerin ve böceklerin uzaklaştırılması ve daha konforlu yaşam alanlarına sahip olmak için harika çözümler sunabilir.  

Topikal Uygulama

Uçucu yağlar düşük moleküler ağırlıklara sahip oldukları ve yağda çözünebildikleri için cilde kolayca nüfuz ederler. Emildikten sonra, lokal fayda için uygulanan bölgede kalırlar. Boyun, alın ve şakaklar, göğüs, sırt ve karın, kollar, bacaklar ve ayakların altına hafif bir masaj, uygulama alanında kan akışını artıracak ve bu da vücuttaki dağılımı iyileştirecektir. Kaçınılması Gereken Hassas Bölgeler: Göz çevresi ve göz içi, iç kulaklar, yaralanmış cilt yüzeyinde kullanılmamalıdırlar.

Bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak kullanılması, özellikle kuru olan ciltlerde emilimi artırabilir. Özellikle genç veya hassas ciltlerde cilt hassasiyeti geliştirme olasılığını azaltmak için yağları seyreltmek gereklidir. Bunun için, bir yağı ilk kez denerken bir taşıyıcı yağ kullanılması tavsiye edilir. Önerilen seyreltme oranı standart olarak bir damla uçucu yağa üç damla taşıyıcı yağdır. Fakat, kekik veya karanfil gibi daha güçlü yağlar için bu oran bir damla uçucu yağa 10 damla taşıyıcı yağ şeklindedir. Tek seferde yüksek doz yerine gün boyunca birkaç küçük doz kullanılması her zaman tavsiye edilir.

Masaj dışında şampuanınıza ve duş jelinize birkaç damla yağ ekleyebilir, bir havlu veya bezi ılık suya batırarak, uçucu yağlar ekleyerek ve ardından istenen bölgeye uygulayarak sıcak veya soğuk bir kompres yaparak, losyon veya nemlendiriciye ekleyerek de cildinize uygulayabilirsiniz.

Dahili Kullanım

Bazı uçucu yağlar zengin bir mutfak kültürlerinde genel sağlığı destekleyecek şekilde kullanılabilir. Dahili kullanım, uygun şekilde ve uygun oranlarda alındığında, vücudumuzun karmaşık fizyolojik süreçleri nedeniyle güvenli ve etkili bir uygulama yöntemidir.

Ancak dahili kullanıma uygun olan yağları ve kullanım şekillerini bilmeniz gerekir. Örneğin, adaçayı, papatya veya yeşil çayı demleyerek içtiğinizde, tatlılarınıza tarçın kabuğu serptiğinizde, bir bardak çaya limon sıktığınızda veya yemeklerinize taze fesleğen ya da kekik yaprakları eklediğinizde, aslında bazı aromatik uçucu yağ bileşikleri tüketmiş olursunuz.

Esansiyel yağlar, yutulduğunda, vücudun geri kalanına taşındıkları gastrointestinal sistem yoluyla doğrudan kan dolaşımına girer. Uçucu yağlar yağda çözünür olduğundan beyin dahil vücudun tüm organlarına kolaylıkla taşınırlar. Daha sonra tükettiğimiz her şey gibi uçucu yağlar da karaciğer ve diğer organlar tarafından metabolize edilir ve vücuttan atılır. Bununla birlikte, vücut yalnızca uygun dozlarda uçucu yağları işleyecek şekilde donatılmıştır.

Toksisiteyi önlemek için satın aldığınız yağın etiketinde bulunan tavsiyelere, dahli kullanıma uygun olup olmadığına dikkat etmeniz ve diğer profesyonel yönergelere göre uygun oranlarda kullanmanız çok önemlidir.

 

 

 

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Uçucu Yağ Nedir?

Lavanta Yağı Nedir?

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.