600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Limon Yağı Nedir?

Limon Yağı Nedir?

 

Limon meyvesinin kabuklarından elde edilen limon uçucu yağı beden ve ruh sağlığına olumlu etkileriyle bilinmektedir. Buhurdanlık, difüzörlerde ve aroma lambalarında kullanılarak ortam enerjisini değiştirerek sakinleştirici ve stres azaltıcı etkileriyle bilinmektedir. İçerisinde bulunan bolca C Vitamini sayesinde cilt bakım alanında kullanabilmektedir. 

Limon Yağının Özellikleri Nedir?

Limon yağı yoğun miktarda C Vitamini içermektedir. Bunun yanında yüksek oranda anti mikrobiyal özelliklere de sahiptir. Ciltte oluşan lekelenmelerde bu özellikleri ile kullanımı oldukça yaygındır. Limon yağının kokusu ile ferahlatıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Bu yanıyla aromaterapide kullanımı mümkündür. Solunum yolu hastalıklarında ortamda buhurdanlık, difüzör ile kullanımı solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelebilmektedir. 

Limon Yağının Faydaları Nelerdir?

Limon yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Limon yağı içerisinde bulunan C Vitamini ve antimikrobiyal özelliği ile bağışıklığı güçlendirmede oldukça faydalıdır. 
  • Ferahlatıcı kokusuyla anksiyete ve depresyon durumlarının giderilmesinde faydalıdır.
  • Mide bulantısı yaşayan kişiler için limon yağı kokusu faydalı olmaktadır.
  • Solunum yolu hastalıklarında ortam havasında limon yağının bulunması semptomların azalmasını sağlar.
  • Banyo yaparken küvete damlatılan birkaç damla limon yağı stresi azaltır, vücudu canlandırır ve yaşlanmayı geciktirir.

Limon Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Limon yağının cilde faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Limon yağı içerisinde bulunan C Vitamini ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde ciltte oluşan iltihapların giderilmesinde etkilidir.
  • Ciltte oluşan ufak yaralanmalarda ve çizilmelerde kullanılabilmektedir.
  • Koltuk altı, diz ve dirsek kararmalarının önlenmesinde kullanılabilmektedir.
  • Selülit sorunu yaşayan kişilerde limon yağı ile bölgesel masaj yapılabilir.
  • Limon yağı antibakteriyel özelliği ile düzenli kullanımda akne ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilmektedir.
  • İçerisinde bulunan yoğun C Vitamini ile cilde parlaklık ve ışıltı verir.
  • Güneş ve sivilce sebebiyle yüzde oluşan cilt lekelerinin giderilmesinde limon yağı etkilidir.

Limon Yağı Cilt Rengini Açar Mı?

Limon yağı içerisinde sitrik asit, limonen ve alfa hidroksi asit bulunmaktadır. Bu bileşenlerin cilt rengini açtığı bilinmektedir. Limon yağının içerisinde bulunan bu bileşenler cilt renginin açılmasını sağladıkları gibi ciltteki ton farklılığını gidermeye de yardımcı olurlar. Limon yağının cilt rengini açabilme özelliğini koltuk altı, dirsek ve diz kararmalarının giderilmesi için kullanabilirsiniz. Bu bölgelerde kullanılan limon yağı, cilt tonunu eşitlediği gibi aynı zamanda ölü derilerden arınmasına da yardımcı olmaktadır. 

Limon Yağının Saça Faydaları Nedir?

Limon yağının saça faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Limon yağı C Vitamininden zengin yapısı ile saç tellerinin güçlenmesinde ve sağlıklı bir görünüm elde etmesinde oldukça etkilidir. 
  • Limon yağın kepek oluşumunu engellemede ve mevcut var olan kepeklerin azalmasında oldukça etkilidir.
  • Limon yağının saç şekillendirmede kullanımı mümkündür. Şekillendirilen saçların uzun süre bozulmaması için limon yağı kullanılabilir.
  • Limon yağı saçın parlaklığını arttırır.
  • Limon yağının içerisinde bulunan sitrik asit doğal bir renk açıcıdır. Bu yanıyla saç rengini doğal yollarla açmak isteyen kişiler için kullanımı mümkündür.

Limon Yağı Tüyleri Azaltır Mı?

Limon yağının tüy dökücü özelliği mevcuttur. İstenmeyen tüylerde limon yağından faydalanılabilir. Düzenli kullanımı ile tüy dökücü etki gösterdiği gibi kullanıldığı bölgeye bakım yapma özelliğine de sahiptir. Tüylerden kurtulma yöntemleri arasında yer alan diğer seçeneklerde gözeneklerin açılması enfeksiyon riskine sebep olurken limon yağı bakteri ve mikropları öldürücü etkisi ile bu riski ortadan kaldırır. Doğal cilt bakım rutinine limon yağı dahil edildiğinde, cildin ölü derilerden arınmasını sağladığı gibi ayva tüylerinin zamanla yok olmasını da sağlamaktadır. Limon yağının içerisinde bulunan asitler tüy köklerinin zayıflamasına sebep olur ve bu sayede azalmalarına ve yok olmalarına yardımcı olur.

Limon Yağı Zayıflatır Mı?

Limon yağı sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler göstermektedir. Uçucu yağların doğrudan tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Bulunduğunuz ortama buhurdanlık, difüzör ile kokusunu yaymak bu etkiyi gösterebilmektedir. Bunun yanında selülit oluşan bölgelere masaj ile uygulanması ciltteki pürüzlerin giderilmesini sağlayacaktır.

Limon Yağı Nasıl Kullanılır?

Limon yağını mide bulantısı, anksiyete ve depresyon gibi durumlarda koklayarak kullanabilirsiniz. Ortam temizliği için hazırlanan suya birkaç damla limon yağı eklemek ortam kokusunun değişmesini sağlayacaktır. Limon yağının kokusu rahatlatıcı, dinçleştirici etkiye sahip olmasıyla odaklanmayı güçlendirecektir. Limon yağının cilt için kullanımında doğrudan kullanım tavsiye edilmemektedir. Limon yağını cilde uygulamadan önce kuşburnu çekirdeği yağı, tatlı badem yağı, organik kenevir tohumu yağı, avokado yağı gibi taşıyıcı yağlardan birisiyle seyreltilerek kullanılması tavsiye edilmektedir. 

Limon Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Limon yağı kullanırken alerjik reaksiyon ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Cildin ilk başta küçük bir bölümüne uygulanıp herhangi bir reaksiyon verip vermediğine bakıldıktan sonra kullanılmalıdır. Limon yağı yüze uygulanırken ağız ve göz ile temasından kaçınılmalıdır.

Limon Yağı Nerelerde Kullanılır?

Limon yağı içerdiği C Vitamini ve çeşitli kimyasal bileşenler ile kozmetik ürünlerde, cilt bakım ürünlerinde ve temizlik ürünlerinde kullanılabilmektedir. Cilde faydaları ile günlük cilt bakım rutinlerine eklenebilmektedir. Antimikrobiyal özelliği ile doğal temizlik malzemesi olarak tercih edilebilmektedir. Asitten zengin yapısı ile istenmeyen tüylerin gerilmesinde kullanılabilmektedir. Ferahlatıcı kokusu aromaterapide de kullanımı yaygındır. 

Limon Yağı Nasıl Yapılır?

Limon yağı, limon meyvesinin kabuklarının soğuk pres yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilir. Limon meyvesinin dış kısımları rendelenir, beyaz kısımlarının rendelenmemesine dikkat edilerek bu işlem yapılır. Rendeleme işleminden sonra limon kabuklarından soğuk sıkım işlemi uygulanır. Soğuk sıkım ile limonun vitamin ve mineralleri korunur.

Limon Yağı Nereden Alınır?

Limon yağı eczanelerden veya aromaterapimarket.com’dan alabilirsiniz. 

Limon Yağı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Limon meyvesinin yetiştirilmesi için gerekli olan tarım malzemeleri ve iş gücü, soğuk sıkım işlemi için gerekli iş gücü ve malzemeler, ürünlerin saklanması için ambalaj ve paketlenme masrafları, taşıma işlemi için gerekli olan yakıt giderleri göz önüne alınarak ürün fiyatı belirlenmektedir.

Orijinal Limon Yağı Nasıl Anlaşılır?

Uçucu yağlar arasında yer alan limon yağının orijinalliği kokusunun kalıcı olmamasından anlaşılır. Bir peçeteye damlatılan limon yağının renk bırakmaması ve kuruması beklenir. Böyle olduğunda ürünün orijinal olduğu anlaşılır. Orijinal soğuk sıkım ile hazırlanan uçucu yağların 20C sıcaklığında altında kristalize olması beklenir.


 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.