600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sedir Ağacı Yağı Nedir?

Sedir Ağacı Yağı Nedir?

Sedir ağacı yağı, sedir ağacının kabuk ve gövdesinin buhar distilasyonu ile damıtılması sonucu elde edilir. Sedir ağacı yağı, Eski Mısır’da antimikrobiyal ve böcek öldürücü özellikleri ile mumyalamada kullanılmıştır. Eski toplumlardan bazılarında dini ayin ve törenlerde beden ve zihin rahatlatıcı etkisi ile kullanılmıştır. Günümüzde odunsu kokusu ile kozmetik sektöründe, aromaterapide kullanılmaktadır.

Sedir Ağacı Yağının Özellikleri Nedir?

Sedir ağacı yağının antiseptik, antispazmodik, anti-enflamatuar ve diüretik özellikleri bilinmektedir. Sedir ağacı yağı, cilt bakımında sebum dengeleyici, gözenek sıkılaştırıcı, yaşlanma karşıtı özellikleriyle kullanılmaktadır. Saç bakımında dökülme önlemesi, spor sonrası kasların rahatlaması için masaj yapılarak uygulanabilmesi mümkündür. 

Sedir Ağacı Yağının Faydaları Nedir?

Sedir ağacı yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Sedir ağacı yağı, kas sıkışmalarını gidermede etkili olabilmektedir. Ağrı olan bölgeye birkaç damla sedir ağacı yağı ile uygulanan masaj ağrının giderilmesine yardımcı olacaktır. Eklemlerin sertleşmesini önleyerek ağrıların en aza inmesinde faydalıdır.
  • Solunum yolu hastalıklarında öksürük, balgam sorunlarına koklanması rahatlatıcı etki gösterebilmektedir. Göğüs ağrılarında, birkaç damla sedir ağacı yağı masaj ile uygulanarak hafifletilebilir.
  • Sedir ağacı yağı kokusunun sakinleştirici etkisi vardır. Bedensel ve psikolojik olarak rahatlatıcı kokuya sahip olmasıyla stres durumlarında tercih edilebilir. 
  • Uykuya geçişte zorlanan ve geceleri sık uyanan kişiler, uyumadan önce sedir ağacı yağı koklayabilir. Uyku kalitesini arttırıcı etki gösterebilmektedir.
  • Sindirim sistemi sorunlarında birkaç damla sedir ağacı yağı karın bölgesine masaj yolu ile uygulanarak yardımcı olabilir.

Sedir Ağacı Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Sedir ağacı yağının cilde faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Ciltte meydana gelen kuruluğu nemlendirici etkisi ile giderebilmektedir.
  • Sedir ağacı yağı, cildin sebum dengesini sağlayabilmektedir.
  • Anti-enflamatuar etkisi ile egzama gibi cilt rahatsızlıklarında rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Antiseptik özelliği ile küçük yaraların iyileşme süresini hızlandırabilmektedir.  
  • Sedir ağacı yağının içerisinde yer alan doğal maddeler ciltte gözenek oluşumunun önüne geçebilmektedir.

Sedir Ağacı Yağı Saç Çıkarır Mı?

Sedir ağacı yağının saç büyümesini teşvik ettiği düşünülmektedir. Kafa derisindeki yağ üreten bezleri dengelemesiyle saç kaybını azalttığı düşünülmektedir. Sedir ağacı yağının kepeğe karşı koruyucu etkisi bilinmektedir. Antifungal ve antibakteriyel özellikleri ile saç dökülmesini önleyebileceği düşünülmektedir. Sedir ağacı yağı, kafa derisindeki kan dolaşımı arttırması ile saçların sağlıklı büyümesini ve güçlenmesini sağlamaktadır.

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Sedir ağacı yağı içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile saç bakımında, cilt bakımında kullanılabilmektedir. Uçucu yağların doğrudan cilde temas etmesi önerilmemektedir. Cilt ve saç bakımında kullanılırken seyreltilerek kullanılması tavsiye edilir. Ferahlatıcı kokusu ile stres, depresyon ve uyku sorunlarında kokusu ile kullanılabilmektedir. Doğrudan yağ koklanabileceği gibi buhurdanlık gibi araçlarla ortam kokusu olarak kullanımı da mümkündür. Aromaterapide farklı yağlarla birlikte masaj yapılarak kullanımı da oldukça yaygındır. 

Sedir Ağacı Yağı Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sedir ağacı yağı, doğrudan ağız yoluyla kullanılmamalıdır. Uçucu yağların orijinal olmasına dikkat edilmelidir. Orijinal olmayan uçucu yağların vücut üzerinde olumsuz etkileri olabilmektedir. Sedir ağacı yağının muhafaza edildiği koşullar ürünün ömrünün ve etkisinin kısalmaması için önemlidir. Serin ve kuru ortamlarda muhafaza edilen uçucu yağlar kullanılmalıdır. Kullanımda önerilen dozun aşılmamasına dikkat edilmelidir. Cilt üzerine doğrudan kullanılmamalıdır, başka bir taşıyıcı yağ ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sedir Ağacı Yağı Nerelerde Kullanılır?

Sedir ağacı yağı hem sağlık hem de kozmetik ürünlerinde kullanılabilmektedir. Aromaterapide kullanılabilmektedir. Psikolojik sorunlarda rahatlatıcı kokusu ile kullanılabilmektedir. 

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Yapılır?

Sedir ağacı yağı, sedir ağacının kabuk ve gövdesinden buhar damıtma yöntemi ile elde edilir. Sedir ağacının kabuk ve gövdesi paslanmaz çelikten geniş bir kaba konur ve kabın içerisine buhar verilir. Bitkinin aromatik molekülleri açığa çıkar ve buharlaşır. Buharlaşan bitki bileşenleri yoğunlaştırma kabında birikir. Buhar soğuk su ile soğutularak aromatik sıvı haline getirilir. Yoğunlaştırma kabında biriken su ve yağ birbirine karışmadığı için kolayca ayrılır.

Sedir Ağacı Yağı Nereden Alınır?

Sedir ağacı yağını aromaterapimarket.com üzerinden güvenle satın alabilirsiniz.

Sedir Ağacı Yağının Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Sedir ağacının yetiştirilmesi için gerekli tarım malzemeleri, kabuklarının ve gövdesinin toplanması için gerekli iş gücü, buhar damıtma işlemi için gerekli iş gücü ve makineler, ambalaj ve paketlenme masrafları, ürünlerin taşınması için gerekli olan yakıt maliyeti doğrultusunda fiyat belirlenmektedir.

 

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

 

 

Gül Yağı Nedir?

Nane Yağı Nedir?

Limon Yağı Nedir?

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.