600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Nane Yağı Nedir?

Nane Yağı Nedir?

Nane yağı, nane bitkisinin yapraklarından buhar damıtma metodu ile elde edilen bir uçucu yağ çeşididir. Nane bitkisinin doğal halindeki özellikleri taşıması sebebiyle ferahlatıcı bir kokusu vardır. Bu yönüyle pek çok alanda kullanımı mümkündür. 

Nane Yağının Özellikleri Nedir?

Nane yağının içerisinde yer alan bileşenler, odaklanmaya ve enerjinin artmasına yardımcı olabilmektedir. Günlük yaşamda dinamik olmayı sağlayabilmektedir. Antienflamatuar özelliğe sahiptir, bu yanıyla doğal bir ağrı kesicidir. Vücut ağrılarında bölgesel masaj ile uygulanmasının ağrı dindirici etkisi bulunmaktadır. Zihinsel aktiviteyi uyarıcı ve ferahlatıcı etkisi ile güçlendirmektedir.

Nane Yağının Faydaları Nedir?

Nane yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Baş, mide ve karın ağrılarında masaj yoluyla uygulanması ağrıların giderilmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu rahatsızlıklarında ferahlatıcı kokusu ile semptomların azalmasına yardımcı olabilmektedir.
  • Ferahlatıcı kokusu ile odaklanmayı güçlendirir, stres ve anksiyete karşısında sakinleşmeye yardımcı olabilmektedir.
  • Kas ve eklem ağrılarının giderilmesinde etkili olduğu bilinmektedir. 
  • Nane yağının antiseptik özelliği olmasıyla gargara olarak kullanımı mümkündür. Bu diş sağlığına faydalıdır.

Nane Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Nane yağının cilde faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Ciltte meydana gelen kaşıntı gibi durumlarda kaşıntının hafiflemesinde etkili olabilmektedir. 
  • Cildi besleyici özelliği olmasıyla, kızarıklık ve lekelerin giderilmesinde yardımcı olabilmektedir.
  • Dudaklarda ortaya çıkan uçuk gibi durumlarda iyileşmeyi hızlandırmak için kullanılabilmektedir.
  • Antimikrobik özelliği ile akne ve sivilce oluşumu önleyebilmektedir.
  • Nane yağı cildin nemlenmesine yardımcı olabilmektedir.

Nane Yağının Saça Faydaları Nedir?

Nane yağının saça faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Nane yağı, saçlarda kepek oluşmasını engelleyebilmektedir.
  • Saçların canlı, parlak ve hacimli görünmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Nane yağının uyarıcı, yenileyici ve antiseptik özellikleriyle kan akışını arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Kan akışının artması, saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede saç dökülmeleri azalabilmektedir.

Nane Yağı Zayıflatır Mı?

Nane yağının, uçucu yağların tamamı için geçerli olduğu gibi doğrudan tüketimi tavsiye edilmemektedir. Kan akışını hızlandırıcı etkisi ile selülit olan bölgelere masaj yoluyla uygulanması zaman içerisinde pürüzsüz görünüm elde edilmesini sağlayabilecektir.

Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

Nane yağı, bir uçucu yağ çeşidi olduğu için cilde doğrudan temasından kaçınılmalıdır. Taşıyıcı bir yağ ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilmektedir. Aromaterapide ve cilt bakımlarında başka yağlar ile seyreltilerek masaj ile cilde uygulanabilmektedir. Nane yağının kokusunun stres azaltıcı ve odaklanmayı güçlendirici etkisi olmasıyla buhurdanlık ile ortam kokusu olarak kullanımı mümkündür. Solunum yolu hastalıklarında, solunumu rahatlatmasıyla buhar banyosu şeklinde kullanımı da mümkündür. Sıcak suya damlatılan birkaç damla nane yağı üzerine yüzünüzü eğerek, kafanızı bir havluyla kapatıp bu işlemi yapabilirsiniz.

Nane Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nane yağı kullanımında cilde doğrudan kullanılmaması gerekmektedir. Başka bir taşıyıcı yağ ile seyreltilerek kullanılmalıdır. Muhafaza koşullarının serin ve güneş ışığından uzak olmasına dikkat edilmelidir. Kullanım ömrünün ve ürün kalitesinin bozulmaması için bu önemlidir. Ürünün orijinal olmasına dikkat edilmelidir. Orijinal olmayan uçucu yağların cilde olumsuz etkileri olabilmektedir. Alerjik reaksiyon ihtimali göz önüne alarak ilk kullanımda cildin küçük bir bölgesine sürülüp 3-4 dk bekleyip, olumsuz bir tepki oluşmadığında kullanılması gerekmektedir.

Kimler Nane Yağı Kullanamaz?

Bebek ve çocuklarda solunum problemleri yaratabileceği için kullanılmaması gerekmektedir. Alerjik reaksiyon gösteren kişilerin kullanmaması gerekmektedir. 

Nane Yağı İçilir Mi?

Nane yağı, bir uçucu yağ çeşididir. Uçucu yağlarından dahili kullanımı önerilmemektedir.

Nane Yağı Dudak Dolgunlaştırır Mı?

Nane yağı, kan dolaşımı hızlandırıcı etkiye sahip olmasıyla dudakların bir miktar dolgunlaşmasını sağlamaktadır. 

Nane Yağı Nerelerde Kullanılır?

Nane yağı, saç, cilt ve ağız bakım rutinlerinde kullanılabilmektedir. İçerdiği vitamin ve mineraller ile cilt bakımında temizleyici, canlandırıcı etkisi ile tercih edilmektedir. Saç tellerinin güçlenmesini sağlayan yapısıyla kullanılmaktadır. Antimikrobiyal özelliği ile gargara yapımında kullanılmaktadır. Nane yağı içeren kozmetik ürünler bulunmaktadır. Temizlik ürünlerinde de kullanımı mümkündür. Aromaterapide, kokusunun ferahlatıcı ve stres azaltıcı olmasıyla kullanımı mümkündür.

Nane Yağı Nasıl Yapılır?

Nane yağı, nane bitkisinin yapraklarından buhar damıtma işlemi ile elde edilir. Nane yaprakları paslanmaz bakırdan geniş bir kaba konulur ve kabın içerisinde buhar verilir. Bitkinin aromatik molekülleri açığa çıkarak buharlaşır. Buharlaşan bitki bileşenleri yoğunlaştırma kabında birikir. Buhar soğuk su ile soğutularak aromatik bir sıvı haline gelir. Yoğunlaştırma kabında toplanan su ve yağ birbirine karışmadığı için yağ ile su kolayca ayrıştırılır. Bu şekilde nane yağı elde edilir.

Nane Yağı Nereden Alınır?

Nane yağını aromaterapimarket.com'dan güvenle satın alabilirsiniz. Muhafaza koşullarına uygun saklanan, orijinal ürün sattığından emin olduğunu satıcılardan alışveriş yapılması tavsiye edilmektedir.

Nane Yağının Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Nane bitkisinin yetiştirilmesi, toplanması, buhar damıtma işleminden geçirilmesi ve paketlemesi işlemlerinde gerekli iş gücü ve malzeme, yakıt maliyetleri göz önüne alarak fiyat belirlenir.

 

Orijinal Nane Yağı Nasıl Anlaşılır?

Bir damla nane yağı bir kağıt parçasına damlatılır ve 3 ila 5 dk beklenir. Orijinal nane yağının kağıt üzerinden renk veya leke bırakmaması gerekir. Leke bırakmadığında ürünün orijinal olduğu anlaşır

 

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Portakal Yağı Nedir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.