600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Fesleğen Yağı Nedir?

Fesleğen Yağı Nedir?

Fesleğen, ballıbabagiller familyasında yer alan otsu bir bitki çeşididir. Endonezya’dan ABD’ye kadar birçok ülkede yetiştirilebilmektedir. Boyları 10 ila 40 cm arasında olmaktadır. Yaz sonunda çiçekler açar. Çiçekleri pembe ya da sarımsı beyaz renkte olabilmektedir. Fesleğen bitkisinden fesleğen yağı elde edilmektedir. 

Fesleğen Yağının Özellikleri Nedir?

Fesleğen yağının zihin üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Hafif, taze, tatlı-baharatlı kokusu ortam havasının değiştirilmesinde kullanılabilmektedir. Aromaterapide cilt üzerindeki arındırıcı etkisi ve kokusunun stres azaltıcı özelliği ile kullanımı mümkündür. Antibakteriyel özelliği ile küçük yaralanmalarda temizleyici özelliği bulunmaktadır.

Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir?

Fesleğen yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Bedensel alanda antiviral, antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile fesleğen uçucu yağı masaj uygulamalarında selülit azaltmaya yardımcı olabilmektedir.
  • Kramp önleyici özelliği ile kaslar üzerinde rahatlatıcı etki gösterebilmektedir.
  • Fesleğen yağının kokusu stres azaltıcı etkisi iyi uykuya geçişi kolaylaştırabilmektedir.
  • Zihni dinginleştirebilmesi ile meditasyon sırasında ortamda kokusunun olması odaklanmayı güçlendirir.
  • Stres, baş ağrısı ve konsantrasyon bozukluğunun giderilmesinde yardımcı olabilmektedir.

Fesleğen Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Fesleğen yağının cilde faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Binlerce yıl önce böcek ısırıklarında kullanılan fesleğen yağı günümüzde de doğal çözüm yöntemleri arasında yer almaktadır.
  • Yağlı ciltlerde bakım rutinine fesleğen yağı eklenmesi cilt sebum dengesinin sağlanmasına yardımcı olabilmektedir.
  • Fesleğen yağı cildin nemlenmesine yardımcı olabilmektedir.
  • İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde akne ve sivilce gibi problemlerin giderilmesine yardım edebilmektedir.
  • Siyah noktaların ve beyaz noktaların giderilmesinde yardımcı olabilmektedir.

Fesleğen Yağının Saça Faydaları Nedir?

Fesleğen yağının saça faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Saç derisindeki yağ dengesinin düzenlenmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Saç bakımında kepek oluşmasında ve mevcut kepeklerden arınmada kullanılabilmektedir.
  • Saç tellerini güçlendirerek kırılmasını önleyebilmektedir.
  • İçinde bulundurduğu vitamin ve mineraller ile saçların güçlü, parlak görünmesini desteklemektedir.

Fesleğen Yağı Nasıl Kullanılır?

Fesleğen yağı, aromaterapide, masaj uygulamalarında, bölgesel ağrılarda, ortam kokularında ve cilt bakımında kullanılabilmektedir. Cilt üzerine doğrudan temasından kaçınılmalıdır. Taşıyıcı bir yağ ile seyreltilerek uygulanması önerilmektedir. Fesleğen yağı, buhurdanlık veya difüzörler ile ortam kokusu olarak kullanılabilir. 

 

Fesleğen Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fesleğen yağı kullanırken ürünün orijinal olmasına dikkat edilmelidir. Uçucu yağların doğrudan cilde temas etmesi önerilmemektedir. Kullanımdan önce mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmesi önerilmektedir. Uçucu yağların muhafaza koşulları ürünün ömrü için önemlidir. 20C oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığı ortamda muhafaza edilmelidir. Olası cilt alerjileri göz önüne alınarak ilk kullanımda cildin küçük bir bölümüne temas ettirip tepki gözlenmelidir.

Fesleğen Yağı Nerelerde Kullanılır?

Fesleğen yağı ferahlatıcı ve sakinleştirici kokusu ile aromaterapide kullanılabilmektedir. İçinde bulunan vitamin ve mineraller ile cilt bakımında ve saç bakımında kullanılabilmektedir. Stres azaltıcı ve odaklanmayı güçlendirici etkisi ile ortam kokusu olarak kullanımı da mümkündür. Antibakteriyel özelliği ile böcek ısırıklarında ciltte oluşan kaşıntının hafiflemesinde kullanılabilmektedir.

Fesleğen Yağı Nasıl Yapılır?

Fesleğen yağı, fesleğen bitkisinin sap, gövde ve yapraklarının buhar distilasyonu ile damıtılması sonucu elde edilir. Fesleğen bitkinin sap, gövde ve yaprakları paslanmaz bakırdan geniş bir kaba alınır. Kabın içerisine buhar verilir. Bitkinin aromatik molekülleri açığa çıkarak buharlaşır ve buharlaşan bitki bileşenleri yoğunlaştırma kabında birikir. Buhar soğuk su ile soğutulur ve aromatik sıvı hale gelir. Yoğunlaştırma kabında biriken su ve yağ birbirine karışamadığından yağ kolayca sudan ayrıştırılabilir. 

Fesleğen Yağı Nereden Alınır?

Fesleğen yağı eczanelerden ve internet sitelerinden alınabilmektedir. Fesleğen yağı alırken güvenilir satıcıları tercih etmek gerekir. Orijinal olmayan uçucu yağların kullanımından kaçınılması gerekmektedir. Fesleğen yağının faydaları orijinal olmayan ürünlerde olumsuz yan etkilere sebep olabilir.

Fesleğen Yağının Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Fesleğen yağının elde edilmesi için gereken fesleğen bitkisinin yetiştirilmesi, tarım harcamaları, buhar damıtma işlemi için gerekli olan malzemeler ve iş gücü harcamaları, saklama için gerekli ambalajlar ve taşıma işlemi için gerekli olan yakıt maliyeti gibi kalemler doğrultusunda ürün fiyatı belirlenmektedir.

Orijinal Fesleğen Yağı Nasıl Anlaşılır?

Uçucu yağların orijinalliğini test etmek için bir kağıt parçasına bir damla damlatıp 3-5 dk beklenir, orijinal uçucu yağ kağıt üzerinde leke bırakmadan uçup gidecektir. Kağıt üzerinde renk veya leke kalması halinde ürünün orijinal olmadığı anlaşılacaktır. Orijinal Uçucu yağların uzun süre ve yoğun koku bırakmaması beklenir. 



 Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Gül Yağı Nedir?

Nane Yağı Nedir?

Limon Yağı Nedir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.