600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sivilceye İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Sivilceye İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Sivilceler birçok kişi için can sıkıcı bir sorundur. Cildinizin yağlı olması, hormonal değişiklikler, stres, yetersiz beslenme gibi birçok faktör sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir. Sivilceler, yüzünüzde ve vücudunuzun diğer bölgelerinde küçük, kırmızı, şişmiş ve iltihaplı noktalar olarak görülebilirler. Sivilceleri tedavi etmek için birçok yöntem mevcut olsa da, doğal uçucu yağlar sivilcelerle mücadelede faydalı bir araç olabilirler. Sivilceye iyi gelen yağlar sayesinde tedaviler de en iyi şekilde desteklenebilir.

Aşağıda sivilceye iyi gelen yağlar listelenmiştir.

  • Biberiye Yağı
  • Kekik Yağı
  • Kuşburnu Yağı
  • Jojoba Yağı
  • Çay Ağacı Yağı
  • Kadife Çiçeği Yağı

 

Biberiye Yağı

 

Sivilceye iyi gelen bitkisel yağlar denildiği zaman akla ilk gelenlerden biri biberiye yağıdır. Biberiye yağı, doğal bir antiseptik ve anti-inflamatuardır. Ciltteki bakterileri öldürmeye ve iltihaplı sivilceleri azaltmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda ciltteki kan dolaşımını artırarak, cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Biberiye yağı, doğrudan cilde uygulanabileceği gibi, bir taşıyıcı yağla karıştırılarak da kullanılabilir. Sırttaki sivilceye iyi gelen yağlar arasında kendisine geniş bir yer bulur.

 

Kekik Yağı

 

Kekik yağı, doğal bir antibiyotik ve antiseptiktir. Sivilceler ve diğer cilt sorunlarına karşı savaşmada etkilidir. Cildin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olarak, sivilce oluşumunu önleyebilir. Kekik yağı, taşıyıcı yağlarla karıştırılarak doğrudan cilde uygulanabilir. Sivilceye iyi gelen doğal yağlar arasındaki popüler seçeneklerdendir.

 

Kuşburnu Yağı

 

Kuşburnu yağı, cildin genel sağlığına katkıda bulunabilir. Cildin nem seviyesini artırarak, kuru ve hasarlı ciltleri onarmaya yardımcı olur. Ayrıca cildin yenilenmesine yardımcı olarak, sivilce izlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Yüzdeki sivilcelere iyi gelen yağlar arasında bulunur.

 

Jojoba Yağı

 

Jojoba yağı, cildin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olabilir. Cildin doğal yağlarını taklit ederek, yağlılık seviyesini azaltabilir. Jojoba yağı aynı zamanda cildi nemlendirmeye yardımcıdır. Sivilcelerin oluşumunu önlemeye yardımcı olurken, sivilcelerin iyileşmesine destek verebilir. Ciltteki sivilceye iyi gelen yağlar arayanlar için ideal seçeneklerdendir.

 

Çay Ağacı Yağı

 

Çay ağacı yağı, doğal bir antiseptik ve anti-inflamatuardır. Sivilcelerin neden olduğu iltihabı azaltarak, iyileşmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda cildin doğal yağlarını kontrol altına alarak, sivilcelerin oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Çay ağacı yağı, taşıyıcı yağlarla karıştırılarak doğrudan cilde uygulanabilir. Ergenlik sivilcelerine en iyi gelen yağ hangisidir sorusunun yanıtını merak edenlere de çay ağacı yağı önerilebilir.

 

Kadife Çiçeği Yağı

 

Kadife çiçeği yağı, cildin nemlendirilmesine yardımcı olabilir. Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltarak, sivilce oluşumunu önleyebilir. Aynı zamanda cildin yenilenmesine yardımcı olarak, sivilce izlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Sivilceler için iyi gelen yağlar arıyorsanız kadife çiçeği yağını tercih edebilirsiniz.

 

Sivilce İzlerine İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

 

Sivilce izleri, cildin iltihaplanması sonucu oluşan lekelerdir ve cilt sağlığına zarar verirler. Biberiye yağı, ciltteki lekelerin görünümünü hafifletir. Ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğundan ciltteki iltihaplanmayı azaltır. Lavanta yağı, ciltteki izleri azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, antioksidan özellikleri sayesinde cildi nemlendirir ve sıkılaştırır. Çay ağacı yağı, ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve sivilcelerin oluşumunu önler. Jojoba yağı, ciltteki izleri azaltmaya yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı, ciltteki izleri hafifletir ve cildin nem dengesini korur.

 

Bu yağlar, doğal ve güvenlidir. Fakat ciltte herhangi bir tahriş veya alerji durumunda kullanılmamalıdır. Yağların cilde uygulanmadan önce, mutlaka bir test yapılmalı ve cilt reaksiyonları kontrol edilmelidir. Sivilce izleri, doğal yağlarla tedavi edilebilir, ancak bu tedavi yöntemi uzun vadeli bir çözüm olmayabilir. Cilt sağlığı için, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz de önemlidir.

 

Sivilce Kızarıklarına Hangi Yağlar İyi Gelir?

 

Bitkisel yağlar arasında cilde faydalı olan birçok seçenek vardır. Argan yağı, içerdiği Omega 3 ve E vitamini ile cildi nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Anti-aging özellikleri ile kırışıklıkları giderir ve akne ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur.

 

Kuru cilde iyi gelen yağlar arasında Hindistan cevizi yağı öne çıkar. Antibakteriyel özellikleri ile cildin temizlenmesine yardımcı olur ve ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Karma ciltlerde de etkilidir ancak akneli ciltlerde kullanmadan önce uzmana danışılması önerilir.

 

Sivilceli ciltler için tatlı badem yağı da önerilir. Cildi ve cilt tonunu iyileştirir, çatlakları giderir ve güneş hasarını tersine çevirerek lekeleri önler. Cilt kırışıklığına karşı da etkilidir. 

 

Avokado yağı, C vitamini içeriği sayesinde cilt tonu eşitsizliklerini giderir ve cilt lekelerine ve sorunlarına iyi gelir. Cildin dış etkenlere karşı direncini artırır, yaşlanmaya karşı etkilidir ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Cildi nemlendirir ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

 

Makyaj öncesi ve sonrası cildi temizleyen acı badem yağı, ciltteki kuruluğu önlemeye yardımcı olur ve pullanma ve dökülmeyi önler. Cilt kırışıklıklarını azaltarak daha genç görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.

 

Antioksidan özellikleri ile bilinen marula yağı, akneye meyilli yüzlere iyi gelir ve yağlı ciltlerde rahatlıkla kullanılabilir. Gözenekleri tıkamayan bir yapıya sahip olan marula yağı, cilde derinlemesine nüfuz eder ve hücreleri çalıştırarak cildi sıkılaştırır ve kırışıklıklara karşı korur.

 

Uçucu Yağları satın almak için tıklayın.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.