600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Çay Ağacı Yağı Nedir?

Çay Ağacı Yağı Nedir?

Avusturalya’nın Güneydoğu kıyısında yetişen, Malaleuca alternifolia bilinen çay ağacından elde edilir. Çay ağacı yapraklarının ezilmesi ile elde edilmektedir. Çay ağacı yağı, antiseptik özelliği ile bilinmektedir. Bunun yanında cildi yenileyici özelliği sayesinde cilt bakım ürünlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. 

Çay Ağacı Yağının Özellikler Nelerdir?

Alternatif ve tamamlayıcı tedavi uygulamalarında kullanılmaktadır. Çay ağacı yağının içerisinde bulunan bazı kimyasal maddeler bakterilerin hücre duvarına zarar vererek ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. İltihaplanma üzerine baskılayıcı etki gösterebilme özelliği vardır. Bu özelliği özellikle histamin tarafından tetiklenen cilt inflamasyonlarında fayda sağlayabilmektedir. Çay ağacı birçok ayak mantarı türüne karşı de etkili esansiyel yağlar arasında yer almaktadır. İçerisinde bulunan kimyasal maddeler sayesinde beyaz kan hücrelerinin işlevini düzenleyici özelliğe sahiptir böylece yabancı mikroorganizmalara karşı bağışıklık sisteminin normal fonksiyonlarını destekleme özelliği vardır.

Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar?

Çay ağacı ürünleri genellikle seyreltilmemiş %100 saf yağ şeklindedir. Cilt üzerine doğrudan kullanım için ise gücü %1,5-3 arasında değişen ürünlerin kullanılması tavsiye edilir. Çay ağacı yağının kullanım alanları şöyledir:

  • El dezenfektanı: doğal el dezenfektanı yapımında kullanılır. 
  • Böcek kovucu: eklembacaklıların uzak tutulmasında kullanılır.
  • Doğal deodorant: antibakteriyel etkisi ile koltuk altında terlemeyle birlikte oluşan kokunun dindirilmesinde faydalı olabilmektedir. Ter kokusuz bir salgıdır ama cilt üzerinde bulunan bakterilerle etkileşimi sonucunda ter kokusu ortaya çıkabilmektedir. 
  • Küçük kesik ve çizikler için antiseptik: küçük yaralanmaların dezenfeksiyonunda etkili olmaktadır.
  • Yara iyileşmesinin hızlanmasında etkilidir.
  • Kimyasal içermeyen gargara yapımı: diş kaybı ve kötü ağız kokusuna sebep olan mikroplar ile mücadelede katkı sağlayan bir maddedir.
  • Çay ağacı içeren solüsyonlar çok amaçlı yüzey temizliğinde kullanılabilir.
  • Sivilce ile mücadele: antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde akne tedavisinde kullanılabilir.

 

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

Çay ağacı yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Akne ve sivilcelere iyi gelir; çay ağacı yağı cilde antiviral, antibakteriyel ve antiseptik özellikleriyle akne tedavisinde kullanılabilmektedir. Bunun yanında sivilce lekelerinin giderilmesinde de faydalı olmaktadır. Çay ağacı içeren solüsyonlar cilt temizliği amacıyla kullanılabilmektedir, cildin siyah noktadan temizlenmesinde etkilidir. 
  • Çay ağacı yağı sedef, egzama gibi cilt sorunlarında kaşıntı ve kızarıklık belirtilerini giderme de faydalı olmasıyla kullanılır.
  • Çay ağacı yağı ter kokusunun oluşmasını engelleyebilmektedir.
  • Çay ağacı yağı kepek sorunu yaşayan kişiler için tavsiye edilir.
  • Çay ağacı yağı parazit kaynaklı saç sorunlarında faydalı olabilmektedir.
  • Çay ağacı yağı tırnak batması gibi sorunlara karşı faydalıdır. İltihaplanma sorunlarına karşı antibakteriyel özelliği sayesinde etkilidir.
  • Çay ağacı yağı uçuk çıktığında kullanılmaktadır. 
  • Çay ağacı yağı diş eti iltihaplarını ve yaralarını geçirmede gargara yaparak kullanılabilir. Bunun yanında gargara ile ağız kokusunu engellemektedir.
  • Çay ağacı solunum yolu rahatsızlıklarında ferahlatıcı etkisi ile faydalıdır. 

 

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağ çeşitlerinden biri olan çay ağacı yağının nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır.

  • Çay ağacı yağı yarım su bardağı kadar suya birkaç damla çay ağacı yağı eklenerek gargara yapımında kullanılır.
  • Çay ağacı yağı doğrudan ayaklarda oluşan mantarın üzerine birkaç damla dökülerek kullanılabilir. Bir farklı kullanım tekniği olarak da derin bir kaba ılık su koyulur ve içine çay ağacı yağı birkaç damla ilave edilir. Bu ılık suda ayaklar yaklaşık 20 dakika bekletilir.
  • Çay ağacı yağı akne tedavisinde bölgenin temizlenmesi ve üzerine sürülmesi uygulanabilir.
  • Kesik ve çizilme gibi ufak yaralanmalarda yara bölgesine birkaç damla damlatılarak pansuman amacıyla kullanılır.
  • Kepeğe karşı kullanımı için şampuanın içine birkaç damla eklenerek kullanılır.

 

Çay Ağacı Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çay ağacı yağı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

  • Çay ağacı yağı yutulmamalıdır, yutulduğu taktirde toksik etki gösterebilir.
  • Cilt üzerine kullanımlarında alerjik reaksiyona sebep olabileceği için uzman kontrolünde kullanılması tavsiye edilir.
  • Evcil hayvanı olan kişilerin çay ağacı yağı kullanmaması tavsiye edilir, kedi ve köpeklerde sindirim sistemi sorunlarına yol açabilmektedir.

 

Çay Ağacı Yağı Nerelerde Kullanılır?

Çay ağacı yağı tırnak, saç ve ciltle ilgili sorunların giderilmesinde tedaviye destekleyici olarak kullanılabilmektedir. Cildin genel görünümünün iyileşmesinde etkilidir. Ter kokusunu önleme özelliği ile deodorantlarda kullanılmaktadır. Ağız sağlığında gargara yapımında kullanılmaktadır. Eklembacaklıların uzaklaştırılmasında da böcek kovucu olarak kullanılabilmektedir. 

 

Çay Ağacı Yağı Nasıl Üretilir?

Avustralya’ya özgü bir bitkiden elde edilen esansiyel yağ çeşididir. Çay ağacı yağı, melaleuca alternifolia isimli mersingiller ailesinin mensubu olan bitkinin buhar distilasyon yönteminden geçirilmesi ile elde edilen açık sarı renkli bir yağdır. 

 

Çay Ağacı Yağı Nereden Alınır?

Çay ağacı yağı alırken güveneceğiz yerleri tercih etmelisiniz.  Aromaterapimarket.com’dan güvenle ve çeşitli kargo fırsatlarıya çay ağacı yağı satın alabilirsiniz. Esansiyel yağlar uçucudur ve leke yapmazlar. Aldığınız esansiyel yağın gerçek olup olmadığını anlamak için, bir kağıda damlatıp birkaç dakika beklemelisiniz. Esansiyel yağ kağıtta leke bıraktıysa bu yağın gerçek olmadığı anlamına gelmektedir.

 

Çay Ağacı Yağı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Çay ağacı yağının fiyatı satıldığı mecranın maliyetine, paketleme maliyetinin, ürün kalitesine bağlı olarak belirlenmektedir. 20 ml veya 10 ml gibi değişen gramajlarla fiyatı belirlenmektedir.


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Uçucu Yağlar Nedir?

Kekik Yağı Nedir?

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi Yağları Nedir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.