600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kekik Yağı Nedir?

Kekik Yağı Nedir?

Kekik kurutulmuş hali ile ya da taze şekilde dünya mutfaklarında yerini almaktadır. Kekik yağı, Akdeniz ikliminde yetişen ve keskin kokulu bir bitki olan kekiğin, buhar distilasyonu yöntemiyle damıtılmasından elde edilen aromatik bir yağ çeşididir. Bu yağın üretilmesinde bitkinin yaprak ve dallarından faydalanılmaktadır. Karvakrol isimli etken madde içermesiyle kekik yağı zengin özelliklere sahiptir.

Kekik Yağının Özellikleri Nelerdir?

Kekik yağı antibakteriyel, antiseptik, antifungal ve sakinleştirici özellikleriyle bilinmektedir. Kekik yağı bilinen en güçlü antioksidanlar arasında yer almaktadır. Eski çağlardan bu yana şifalı bir bitki olarak kullanılagelmiştir. Genellikle yiyeceklerde ve kozmetik ürünlerinde koruyucu özelliği ile kullanılabilmektedir. 

Kekik Yağı Ne İşe Yarar?

Kekik yağının faydaları oldukça geniştir. Kekik genellikle yemeklerde baharat olarak kullanılmasıyla bilinse de bu bitki su ve yağ gibi formlarında da vücutta olumlu etkiler göstermektedir. Kekik yağı, başta cilt ve saç bakımında kullanılan bir ürün olmaktadır. Bu bitkiyi bağışıklık sistemini güçlendirmek ve doğal bakım ürünü olarak kullanabilirsiniz.

Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?

Kekik yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Akne ve sivilce oluşmasını önleyebilmektedir. Kekik yağının ciltte sivilceye neden olan bakterileri azaltmada etkili olduğu kabul edilmektedir. Bunun yanında kekik yağı cilde doğrudan temas etmemelidir, bunun yerine sabit bir yağ ile seyreltilerek kullanılması önerilmektedir.
  • Öksürük ve solunum yolu enfeksiyonlarında semptomların azalmasında etkili olabilmektedir.
  • Kekik yağı birçok kansere karşı vücudu koruyucu etkiye sahiptir. Holistik tıp uygulayıcı doktor kontrolünde kanser tedavisinde kullanılır.
  • İltihaplı cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırmak için kullanılabilmektedir. Mikrop öldürücü ve hücre yenileyici özelliği ile bilinmektedir.
  • Kekik yağı idrar söktürücü ve sakinleştirici özelliği ile bilinmektedir.
  • Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde, kabızlık gibi sorunların giderilmesinde faydalı olmaktadır. 
  • Antiviral özelliği ile tırnak mantarı gibi sağlık sorunlarında kullanılabilmektedir.
  • Bel ağrılarının giderilmesinde bir yemek kaşığı kekik yağı ve aynı oranda zeytinyağı karışımının bele masaj yapılarak uygulanmasının ağrı giderici olduğu kabul edilmektedir. 

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağ çeşitlerinden biri olan kekik yağının nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır.

  • Temiz cilde pamuğa damlatılan birkaç damla kekik yağının tonik şeklinde kullanılması mümkündür.
  • Bir bardak ılık suya 3-5 damla eklenerek gargara yapılması mümkündür.
  • Grip, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarında, kaynar suya 2-5 damla damlatılarak buharı buruna çekilebilir ve solunum yolu rahatlatılabilir.
  • Saç bakımında, saç diplerine masaj ile uygulanarak 15-20 dk bekletilir ve temizlenir.
  • Sprey şeklinde bir kaba suyla seyreltilerek eklenen kekik yağı böcek ve haşerelerden korunmaya yardımcı olabilir.
  • Egzama, sedef, mantar gibi cilt hastalıklarında problemli bölge temiz bir pamuk üzerine kekik yağı damlatılarak uygulanabilir.

 

Kekik Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hassas cilde sahip kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilme ihtimali olduğu için önce belirli bir bölgede lokal olarak denemesi yapılmalıdır. Kaşıntı, döküntü ve kızarıklık gibi reaksiyonlara neden olmadıysa kullanıma uygundur. Kekik yağı saf haliyle kullanıldığında cildi tahriş edebilmektedir. Vücuttaki demiri emdiği için uzun süreli kullanımı demir eksikliği yaşanmasına sebep olabilmektedir. Düzenli kontrol ve doz aşımı yapılmaması oldukça önemlidir. Kekik yağının fazla kullanılması karın ve baş ağrısı gibi sorunların yaşanmasına sebep olabilmektedir. Kronik hastalığı olan kişiler, hamileler, emziren kadınlar ve çocuklarda kullanımı mutlaka doktor kontrolünde gerçekleşmelidir. 

Kekik Yağı Nerelerde Kullanılır?

Kekik yağı, vücudun ağrıyan bölgelerine masaj yoluyla uygulanarak ağrı kesici etkisinden yararlanılabilir. Kekik, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri ile temizlikte mikroptan arınmak için kullanılabilmektedir. Bel ağrılarında, iltihaplı cilt yaralanmalarında kullanılabilir. Öksürük ve bademcik iltihaplarında kullanılabilir. Kemik rahatsızlıklarında da kullanılabilir.

Kekik Yağı Nasıl Üretilir?

Kekik bitkisinin yapraklarından elde edilen kekik yağı buhar damıtma yöntemi ile üretilir. Kekiğin yağlarından ayrıştırmada kullanılan en yaygın yöntem buhar damıtma yöntemidir. Katkı maddesi içermemesi ve doğal olmasıyla tercih edilmektedir. Kekik paslanmaz çelikten geniş bir kaba konulur ve kabın içine buhar verilir. Kekik bitkisinin aromatik molekülleri açığa çıkarak buharlaşır ve buharlaşan bitki bileşenleri yoğunlaştırma kabına geçer. Buhar soğuk su ile soğutulur ve aromatik sıvı hale getirilir. Yoğunlaştırma kabında toplanan su ve yağ birbirine karışmayacağından yağ kolayca sudan ayrıştırılır. 

Kekik Yağı Nereden Alınır?

Kekik yağını aromaterapimarket.com’dan güvenle satın alabilirsiniz. Aromaterapi market, kekik yağını ücretsiz kargo fırsatlarıyla kullanıcılarına sunmaktadır. 

Kekik Yağı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kekik bitkisinin yetiştirilmesi ve toplanması için gerekli olan malzemelerin ve işçiliğin maliyeti fiyatın belirlenmesinde önemlidir. Bunun yanında paketleme işlemi için gerekli malzemeler ve işçilik de fiyatın belirlenmesinde etkili olan maliyet kalemleridir. Kekik bitkisinin yetiştirilmesi, toplanması, işçiliği, yağını elde etmek için gerçekleştirilen işlem ve bu işlemin işçiliği, paketleme araçları ve kargo maliyeti ile kekik yağının fiyatı belirlenmektedir. 


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Uçucu Yağlar Nelerdir?

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.