600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Ylang Ylang Yağı Nedir?

Ylang Ylang Yağı Nedir?

Ylang ylang yağı tropikal iklimin hakim olduğu bölgelerde yetişen ve bulunduğu ortama egzotik bir koku yaymasıyla ünlenen ylang ylang ağacının deniz yıldızına benzeyen sarı ve yeşil çiçeklerinden elde edilen bir uçucu yağdır. Ylang ylang uçucu yağı dünya tarihinde faydalarından dolayı şifa aracı olarak kullanılagelmiştir. Özellikle yaraların ve kesiklerin tedavisinde, böcek ve yılan kaynaklı ısırıkları iyileştirmede destekleyici olarak kullanılmıştır. Ylang ylang isimli bu uçucu yağının faydalı bileşenleri ilk kez Fransız bir kimyager tarafından keşfedilmiştir. Bu keşfin ardından ylang ylang bitkisinin sıtma ve tifüs kaynaklı enfeksiyonların semptomlarını hafifletmede kullanılabileceği görüldü. Günümüzde stres ve kaygı seviyesini düşürmek, zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlamak, libidoyu arttırarak cinsel arzuyu güçlendirmek ve cilt sağlığını korumak gibi birden fazla alanda destekleyici olarak tercih edilmektedir.

Ylang Ylang Yağının Özellikleri Nelerdir?

Ylang ylang yağı sıcak ve yumuşak kokusuyla yüzyıllardır dişil ve baş döndürücü afrodizyak özelliğiyle bilinmektedir. Maluka adaları yerlileri, çok eski bir gelenek olan yeni evli çiftlerin yataklarına Ylang Ylang çiçekleri ile süslerler. Mitolojide Venüs ile eşleştirilmeleriyle bu çiçekler, tutkulu ve baştan çıkarıcı birlikteliğin sembolü kabul edilirler. Bunun yanın ylang ylang yağı, sakinleştirici, öforik özelliklere sahip olmasıyla duyguları ortaya çıkararak iletişimi güçlendirir ve rahatlama sağlar. Antibakteriyel, antifungal ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir.

Ylang Ylang Yağının Faydaları Nedir?

Ylang ylang yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Seyreltildikten sonra, ylang ylang yağı doğrudan cilde uygulanarak veya solunduğunda bütünsel olarak rahatlama sağlamaya yardımcı olmaktadır. 
  • Ylang ylang yağını solumak, stres hormonunun azalmasına ve kan basıncının düşmesine yardımcı olarak çarpıntıyı azaltmaya destek olur. 
  • Antibakteriyel, iltihap önleyici ve antifungal özellikleri sayesinde ylang ylang yağı, candida mantarı gibi birçok mantar enfeksiyonunun tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilmektedir.
  • Ylang ylang yağının iltihap önleyici içeriği akne oluşumunu önlemeye yardımcı olabilmektedir.
  • Cildin sebum dengesinin korunmasına ve cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Ylang ylang yağı, kepek oluşumunu önlemekte ve saç foliküllerini güçlendirmektedir. Saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını desteklemektedir.
  • Ylang ylang uçucu yağı cilt hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlayarak kırışıklıkların oluşmasını önlemeyebilmektedir.

Ylang Ylang Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Tarihi boyunca cilt sağlığına olan faydaları nedeniyle popülerliğini koruyan ylang ylang yağı, etkili doğal bakım desteklerinden biridir. Aknelerde, kuru ve tahriş olmuş ciltlerde ve yağlı ciltlerin rutin bakımında sıklıkla kullanılabilmektedir. Ylang ylang yağının cilt bakımına dahil edilmesi cilde ve  ruha denge ve güç kazandırmaktadır. Ylang ylang yağı yüz ya da vücut kremlerinin içerisine birkaç damla damlatarak kullanabilir ya da taşıyıcı yağlar ile harmanlayarak cilt tipine uygun doğal bakım ürünü oluşturabilirsiniz. 

Ylang Ylang Yağının Saça Faydaları Nedir?

Ylang ylang yağı saç bakımında faydalarıyla bilinmektedir. Özellikle kuru ve hassas saç derisini ve saç tellerini nemlendirerek ışıltı ve canlılık kazandırır. Kepekli saçlarda saç derisini dengeleyerek arındırmakta etkili olabilmektedir. Kırılarak dökülen ve uzamayan saçların güçlenmesine ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilmektedir. 

Ylang Ylang Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Ylang ylang yağı, saç derisindeki yağ üretimini artırarak saçların sağlıklı bir şekilde büyümesine destek olmaktadır. Uçucu yağın bu özelliğinden yararlanmak için ylang ylang yağı taşıyıcı bir yağla seyreltilerek saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Masaj tamamlandıktan sonra 20 dakika kadar beklenmeli ve süre dolduğunda duş alarak yağ saçtan arındırılmalıdır. 

Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır?

Ylang ylang yağından elde edilen faydaları görebilmek için, doğru kullanım yöntemlerinin tercih edilmesi son derece önemlidir. Ylang ylang yağından hangi amaçla yararlanılacağına bağlı olarak cilde doğrudan uygulamak, buhurdanlık ile ortam havasında solumak veya aromaterapi masajında uçucu yağ olarak kullanılması mümkündür. 

Ylang Ylang Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uçucu yağların doğrudan cilde teması önerilmemektedir. Bir taşıyıcı yağ ile seyreltilerek uygulanması önerilmektedir. Cilt tipine göre alerjik reaksiyon gösterme ihtimali gözetilerek uygulama öncesi küçük bir yüzey alanına sürülüp bir süre beklenmelidir. Her hangi bir reaksiyon göstermediği taktirde kullanılabilir.

Ylang Ylang Yağı Nerelerde Kullanılır?

Ylang ylang yağı kozmetikte ve spiritüel alanlarda kullanılabilmektedir. Aromaterapi alanında masaj yağı olarak, mumlarda, buhurdanlıkta kullanımı da mümkündür.

Ylang Ylang Yağı İçilir Mi?

Bitkisel kaynaklı uçucu yağların içilmemesi gerekmektedir.

 

Ylang Ylang Yağı Nereden Alınır?

Ylang ylang yağı eczanelerden ve çeşitli internet sitelerinden alınabilmektedir. Paketlenmesinin, muhafaza koşullarının ve bitkilerin yetiştirilmesine güvendiğiniz satıcıları tercih etmelisiniz. Ylang ylang yağını güvenle Aromaterapimarket.com'dan satın alabilirsiniz.

Ylang Ylang Yağı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ylang ylang bitkinin üretim maliyeti ve işçilik maliyeti, paketleme malzemeleri ve yakıt maliyeti hesaplanarak ücreti belirlenmektedir.

Orijinal Ylang Ylang Yağı Nasıl Anlaşılır?

Uçucu yağların orijinalliğini bir peçeteye birkaç damla uçucu yağ damlatılır, kısa bir süre bekledikten sonra peçetede leke bırakmaması beklenir, leke bırakmadığı taktirde orijinalliği anlaşılmış olacaktır.




 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.