600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
GUA SHA YÜZ MASAJI

GUA SHA YÜZ MASAJI

Asyalılara özgü eski bir masaj tekniği olan Gua sha, yeşim, kuvars, akik gibi özel taşlardan hayvan pençesinden esinlenerek tasarlanmış aletler kullanılarak, yüz ve vücuda yapılan masajdır. Özellikle spazm kaynaklı çeşitli kas-iskelet problemlerinde ve tekrarlayan sabit ağrı yaşayan kişilerde kullanılır.

Biz yaş aldıkça cildimizin sağlıklı ve genç kalması için doğru bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan uzak durmak çok önemlidir. Yüzümüz çok sayıda kasla kaplıdır.Yalnızca vücut değil yüz egzersizleri de yapılarak yüzdeki kasların kan akışı hızlandırılmalıdır. 

Masaj, kas dokusunu korumanın, kan akışını hızlandırmanın, lenf akışını iyileştirmenin, kırışıklıkları ve yaşa bağlı diğer değişikliklerin görünümünü azaltmanın en etkili yollarındandır. Kan akışı hızlandıkça aslında dolaşım artar böylece o bölgedeki oksijen seviyesi artarak daha aydınlık bir görünüm elde edilir.

 

Peki Gua sha gerçekten etkili mi?

 

Bunun için Gua sha’nın etkinliğinin incelendiği farklı yaş gruplarıyla çeşitli çalışmalar yapılmış.18-25 ve 35-45 yaş gruplarındaki insanlar 5 ay boyunca günde 5 dakika olarak gua sha masajı uygulamış. Sonuçlar masajın sabah şişkinliğinin ortadan kalkmasına, yüz hatlarının belirginleşmesine (elmacık kemikleri, yüz ovalliği), gıdının küçülmesine neden olduğunu göstermiş. Daha büyük yaş gruplarında ise iyileşen kas tonusları sayesinde ince kırışıklıkların görünümün azaldığı gözlenmiş. Başka bir araştırmada ise gua sha tekniğinin uygulayan katılımcıların yüzey dokuları Lazer Doppler ile incelenmiş ve masaj uygulanan bölgede mikro dolaşımın arttığı görülmüş.

 

Gua Çince’de kazıma anlamına gelir. Bu masaj tekniği ise terapötik (iyileştirici) yüzey sürtünmesi olarak açıklanır. Face roller olarak adlandırılan doğal taşlar da bu grubun bir parçasıdır. Aralarındaki fark face roller masajında daha az baskı hissedilmesidir.

 

Gua sha kullanırken nelere dikkat edilmeli?

 

Dikkat edilmesi gereken ilk nokta masaja başlamadan önce yüzü herhangi bir serum veya yağ ile hazırlamaktır. Taşı ağrıya sebep olmayacak derecede bastırmak oldukça önemlidir. Göz altlarına uygulandığında daha da hassas davranılmalıdır. Masaj bittiğinde taş temizlenip kuru bir yerde saklanmalıdır.

 

 

KAYNAKLAR

 

Matus, T. A., Burlaka, I. S., & Yatsenko, O. Y. (2021). Gua-sha massage as a method preventing age changes and improving the face.

Nielsen, A. (2009). Gua sha research and the language of integrative medicine. Journal of Bodywork and Movement Therapies13(1), 63-72.

 

 

Nielsen, A., Knoblauch, N. T., Dobos, G. J., Michalsen, A., & Kaptchuk, T. J. (2007). The effect of Gua Sha treatment on the microcirculation of surface tissue: a pilot study in healthy subjects. Explore3(5), 456-466.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.