600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Bergamot Yağı Nedir?

Bergamot Yağı Nedir?

 

Bergamot ağacının meyvesinden soğuk presleme yöntemi ile çıkarılan hoş kokulu uçucu yağ çeşididir. Bergamot yağı acımsı bir tada sahip ve kahverengiye dönük koyu yeşil rengi olan hoş kokulu bir yağ çeşididir. Bergamot uçucu yağı içeriğinde barındırdığı vitamin ve minerallerle oldukça faydalı bir içeriğe sahiptir.

Bergamot Yağının Özellikleri Nedir?

Bergamot, görünümü portakal ve limonu andıran yeşilimsi sarı renkte narenciye çeşitlerinden biridir. İçerdiği C vitamini oranıyla bergamotu narenciyeler arasında öne çıkmaktadır. Bergamot yağı, antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. 

Bergamot Yağının Faydaları Nedir?

Bergamot yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Bergamot yağı su buharıyla karıştırılarak kullanıldığında yorgunluk ve endişe gibi olumsuz etkileri hafifletmektedir. 
  • Bergamot yağı, ferahlatıcı çiçek ve limon tonlarıyla harmanlanmış, kendine özgü otsu ve baharatlı bir kokuyla öne çıkar. Bu hoş kokusu sayesinde ağız kokularını perdelemek için gargara olarak kullanılabilmektedir.
  • Bergamot yağı, dezenfekte edebilme niteliğiyle mikrop, mantar gibi rahatsızlıkların ilerlemesini ve gelişmesini önlemektedir. 
  • Bergamot yağının içerisinde antidepresan ve uyarıcı etki gösteren alfa-pinen ve limonen bulunmaktadır.
  • Bergamot yağı beyne seratonin ve dopamin iletmektedir bu sayede anksiyete, depresyon gibi durumları giderme süreçlerinde yardımcı olabilmektedir. 
  • Metabolizmanın düzgün çalışmasına ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Ateş düşürücü ve gaz giderici özelliği vardır.

Bergamot Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Bergamot yağı detoksifikatör özelliği taşımaktadır bu sayede akne ve sivilce oluşumlarının önlenmesinde ve tedavi süreçlerinde önemli bir yere sahiptir. Ciltteki yağ oranını azaltarak siyah nokta ve sivilcelerin ortaya çıkmasını önlemektedir. Aynı zamanda uçuk oluşan noktalara uygulanması da mümkündür. Sedef ve egzamaya sahip ciltlerin tedavi sürecinde destekleyici olarak kullanılabilmektedir. 

Bergamot Yağının Saça Faydaları Nedir?

Bergamot yağı, içeriğindeki doğal uyarıcılar sayesinde oksijen ve besinleri saç köklerine sağlıklı şekilde iletmekte ve bu sayede saçın uzamasını sağlamaktadır. Bergamot yağı, güçlü antioksidan ve antimikrobiyal bileşenleri sayesinde oksidatif stresin etkilerini önlemede önemli bir rol oynar. Bergamot yağının formül içeriği, kuru ve mat saçların parlaklık kazanmasına yardımcı olurken aynı zamanda sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.

Bergamot Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Bergamot yağını şampuanlara, duş kremlerine birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz. Saç bakımında bergamot yağını kullanırken taşıyıcı yağ ile seyreltilerek kullanılması oldukça önemlidir. Taşıyıcı yağlar ile seyreltilen bergamot yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 

 

Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır?

Aromaterapi yağları arasında yer alan bergamot yağını masaj seanslarında kullanmak mümkündür. Taşıyıcı yağ ile seyreltilerek hazırlanan aromatik karışım uygulanabilir. Bergamot yağını, duşta kullanabilmek için şampuan ve duş jelinin içine birkaç damla ekleyerek uygulamak mümkündür. Yatıştırıcı etki yaratan bergamot yağı, oda spreyi, mum ya da tütsü gibi aroma dağıtıcı ürünlerin içerisinde yer alabilir ve böylece sağladığı sakinleştirici özelliğinden yararlanılabilir.

Bergamot Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tüm uçucu yağlar doğrudan cilde temas etmemelidir. Bu yüzden bergamot uçucu yağını taşıyıcı yağ ile seyrelterek kullanmak gerekmektedir. Bergamot yağını ciltte kullandıktan sonra güneşe maruz kalınmamalıdır.

Bergamot Yağı Nerelerde Kullanılır?

Bergamot yağı aromaterapide, kozmetik ürünlerde ve ortam kokusu sağlayan ürünlerde kullanılmaktadır. 

Bergamot Yağı Çaya Konur Mu?

Bergamot yağının direkt olarak çaya katılarak tüketilmesi önerilmez. Bunun yerine bergamot yapraklarından hazırlanabilen bergamot çayını tüketmek çok daha doğru olacaktır.

Bergamot Yağı İçilir Mi?

Bergamot yağı ve tüm uçucu yağların içilmesi tavsiye edilmez.

Bergamot Yağı Nasıl Yapılır?

Bergamot bitkisinin kabuğu soğuk pres yöntemiyle sıkılarak elde edilen bergamot yağı, doğal ve esansiyel bir yağdır. 

Bergamot Yağı Nereden Alınır?

Bergamot yağını eczanelerden, bitkisel ürünlerin satıldığı marketlerden ve internet sitelerinden almak mümkündür. Aynı zamanda bergamot yağını Aromaterapimarket.com’dan satın alabilirsiniz.

Bergamot Yağı Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Bergamot bitkisinin yetiştirilmesi, soğuk pres işlemi ve paketleme kalemleri hesap edilerek ücret belirlenmektedir.

Orijinal Bergamot Yağı Nasıl Anlaşılır?

Bergamot uçucu yağı orijinalliğini anlamak için bir mendil 1-2 damla bergamot yağı damlatılır ve mendil üzerinde iz kalmaması gerekir. İz kalmadığı durumda ürünün orijinal olduğu anlaşılır.


 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.