600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
AROMATERAPİ MASAJI VE DEFNE İKSİRİ KREM

AROMATERAPİ MASAJI VE DEFNE İKSİRİ KREM

Günlük hayatın akışı zaman zaman fiziksel sağlığımıza yansıyabilir ve çeşitli sızılar çekmemize neden olabilir. Stresli bir günde yaşananmigren atakları, ani bir hareket sonucu boyun tutulması, kadınlarda regl döneminde karın ve bel şikayetleri veya kronik bazı hastalıklar bunlara örnek olarak verilebilir. Tüm bunlar için aslında yanımızda taşıyabileceğimiz alternatif bir çözüm var: Laurus Potion/ Defne İksiri Krem!

 

Aromaterapi sayesinde solunum veya cilt yoluyla vücuda alınan uçucu yağların terapötik (iyileştirici) etkilerinden faydalanılır. Uçucu yağlar tıbbi veya aromatik doğal bitkilerden elde edilir ve genel sağlığı destekler. Günümüzde kullanımı oldukça popüler olan aromaterapi ve onun etkileri hakkında çok sayıda bilimsel araştırma mevcut. Bu araştırmalara göre aromaterapi depresyon, anksiyete, kas gerginliği, uyku bozukluğu, mide bulantısı ve ağrıyı yönetimi gibi çok sayıda problemle baş etmek için tamamlayıcı tedavi göre görüyor.

 

Yaygın olarak topikal yani masaj yoluyla ya da inhalasyon yani soluma yoluyla uygulanan aromaterpinin kullanımı aslında oldukça basit. Uçucu yağları bir difüzöre, suyun içine veya pamuğa damlatıp bunları bulunduğunuz ortamlara yerleştirerek ya da başucunuza koyarak inhalasyon yoluyla aromaterapi uygulayabilirsiniz. Topikal olarak uygulamak için ise uçucu yağlar taşıyıcı yani aromatik olmayan başka yağlarla karıştırılarak masaj teknikleriyle cildinize sürebilirsiniz.

 

Aromaterapide terapötik kullanım için 40’tan fazla bitki türevi tanımlanmıştır. En sık kullanılanlar arasında lavanta, okaliptüs, biberiye, papatya ve nane yer alır. Ancak bazı yağlar birlikte kullanıldığında sinerji oluşturarak daha etkili olur. Bu nedenle hangi yağların hangi durumlarda kullanıldığını ve hangi yağların bir araya geldiğinde sinerji oluşturacağını bilmek önemlidir. İşte defne iksiri kremini formülü de bu durum göz önünde bulundurularak fiziksel ağrıları yatıştırmaya yönelik etkili bir içerikten oluşturuldu. Ayrıca sheabutter, tatlı badem yağı ve balmumu gibi taşıyıcı bileşenlerde halihazırda içeriğinde bulunduğundan herhangi başka bir şeyle karıştırmaya gerek kalmadan direkt olarak uygulanmaya hazırdır. Defne iksiri kreminin içeriğinde bulunan uçucu yağlar ise defne, nane, lavanta, limon otu ve zencefildir. Bu yağların masaj yoluyla cilt tarafından emilmesi ve duyusal uyarım gerçekleşmesi yağ bileşenlerinin vücutta etki göstermesine neden olur.

 

Sırt ve bel ağrısı birçok insanın sıkça yaşadığı hatta yaş ilerledikçe kronik bir rahatsızlığa dönüşen bir durumdur. Sırt veya bel ağrısı yaşamak, yaşam kalitesini oldukça kötü etkiler ve üretkenlik kaybına neden olur. Klasik masaj bunun için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak bu masaja aromaterapiyi dahil etmek sonuçları oldukça değiştirir. Sırt ağrısı yaşayan gönüllü katılımcılarla 3 hafta boyunca yapılan çalışmalara göre aromaterapi masajı normal masaj göre sırt ağrısını iyileştirmede daha etkili. Ayrıca ağrıyı gidermenin yanı sıra hareketlilikte de önemli bir iyileşme yaşanmasına neden oluyor. Kronik sırt ağrısı yaşayan yaşlı yetişkinlerde yürüme süresi dahil çeşitli fiziksel fonksiyonları destekliyor.

 

Sırt ağrısının yanı sıra boyun ağrısı da günlük hayatımıza devam etmeyi engelleyen önemli bir problemdir. Yapılan araştırmalar, ileri boyun ağrısı yaşanan durumlarda alınan tıbbi tedaviye ek olarak aromaterapi masajının kullanılmasının, hareket açıklığında iyileşme, ağrıda ve sertlikte azalma gibi ölçümleri hızlandırdığını gösterdi.

 

Aromaterapi masajının etkili olduğu bir diğer yaygın ağrı türü diz ağrısı. Elli yaşını geçen yetişkinlerinin çoğu kronik diz ağrısıyla başa çıkmaya çalışıyor. Dizlerde yaşanan ağrı fonksiyonel bozulmalara neden oluyor ve hareketsizlikle sonuçlanıyor. Bu nedenle kişiler rahatlamak için tamamlayıcı tedavilere ihtiyaç duyuyor. Tıpkı diğer çalışmalarda olduğu gibi diz ağrısı üzerine gönüllü katılımcılarla yapılan çalışmalar da 4 haftalık bir takip süresi boyunca aromaterapi masajı alan kişilerin almayanlara göre ağrı derecesinde daha fazla bir düşüş yaşadığını ortaya koyuyor.

 

Son derece yaygın olan bir diğer ağrı türü ise kadınların her ay yaşadığını regl sancısıdır. Dünya çapında genç kadınların %15’inde regl ağrısı işe veya okula gidemeyecek kadar şiddetlidir. Masajı uçucu yağlarla entegre etmek regl sancılarını hafifletmede oldukça başarılıdır. Ağrı skorunu düşürmesinin yanı sıra uçucu yağların bir diğer faydası bu dönemde yaşanan stresi hafifletmesidir. Böylece aromaterapi ile regl sancılarına hem fiziksel hem de psikolojik olarak bütünsel bir yaklaşım sergilemek mümkün.

 

Defne iksiri krem tüm bunlara ve bunlara benzer çeşitli ağrı tiplerine etki etmeyi keyifli bir hale getiriyor. Rahatlatıcı kokusu masaj yaparken ağrıdan kaynaklanan stresinizi hafifletiyor. Ayrıca kendi kendinize uygulayabileceğiniz kadar kolay. Parmak uçlarınıza aldığınız kremi ağrı yaşadığınız bölgeye yukarıdan aşağı hareketlerle ovarak uygulayabilirsiniz.

 

KAYNAKÇA

  • The Effectiveness of Aromatherapy in Reducing Pain: A Systematic Review and Meta-Analysis, Hindawi, 2016
  • The effectiveness of relaxation acupoint stimulation and acupressure with aromatic lavender essential oil for non-specific low back pain in Hong Kong: a randomised controlled trial, Complement Ther Med, 2004
  • The effect of aromatherapy abdominal massage on alleviating menstrual pain in nursing students: a prospective randomized cross-over study, Evid Based Complement Alternat Med,2013
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.