600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
GÜNLÜK HAYATTA AROMATERAPİ

GÜNLÜK HAYATTA AROMATERAPİ

Aromaterapi, uçucu yağların faydalı etkilerinden yararlanılarak uygulanan bir alternatif terapidir. Soluma/ihalasyon yoluyla uygulandığında koku alma sinirleri ve solunum sistemi yoluyla ruh halini düzenler ve anksiyete, depresyon, stres gibi yaşam faktörlerini ve bunlarla ilişkili fiziksel bozukluklara iyi gelir. Masaj yoluyla uygulandığında cilt dokusu tarafından emilen uçucu yağlar başta gevşemeyi gerektiren tüm durumları içine alarak çeşitli durumlardan ötürü yaşanan fiziksel ağrıyı hafifletir. Her iki yöntem de yalnızca genel sağlığı desteklemek amacıyla da kullanılabilir.

 

Peki aromaterapiyi hayatımıza nasıl dahil edeceğiz? İlk etapta ufak aromaterapi setlerinden başlamak iyi bir tercih olabilir. İhtiyaca göre seçeceğiniz uçucu yağları deneyimlemek ve tanımak daha sonraki tercihlerinizi şekillendirir. Örneğin uyku bozukları için lavantayı, konsantrasyon için naneyi tercih edebilirsiniz.

 

Okul veya iş hayatımızda ihtiyacımız olan konsantrasyonu zaman zaman hepimiz kaybedebiliyoruz. Dikkatimizi toplamanın da güzel kokan bir yolu var. Özellikle enerji, hafıza ve motivasyon için özel olarak hazırlanmış karışım yağlar ofis veya okul sezonu için ideal!

 

Aromaterapiyi kullanmanın tek yolu bunlar değildir. Aromaterapiyi hayatınıza dahil etmenin çok keyifli yolları vardır. Örneğin sevdiğiniz kokulardan bir araba kokusu oluşturabilirsiniz. Böylece her araba kullandığınızda uçucu yağların faydalı etkilerine kendinizi maruz bırakmış olursunuz.

 

Uzun bir süredir hepimiz günün büyük bir bölümünü maskelerle geçiriyoruz. Maskelerinize aromaterapiyi dahil etmenin bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin her maske taktığınızda hafif bir okaliptüs veya çay ağacı yağı kokusu koklayarak maskenin içinde daha kaliteli bir nefes alabilirsiniz. Aromask’ın ergonomik tasarıma sahip ürün portföyüne bir göz atın.

 

Araştırmalar cinsiyet veya etnik kökenin koku tercihlerini etkileyebileceğini göstermiştir. Yani kişisel tercihleriniz veya deneyimleriniz hangi kokuyu sevdiğinizi etkiler. Sevdiğiniz kokuların beden ve zihninize olan etkisi daha fazladır. Bu nedenle hafızanızdaki güzel kokuları çağırın. Çeşitli materyallerle kendinize özgü bir koku veya koku karışımlarıyla sizin için eşsiz olan bir aromaterapi seansı hazırlayabilirsiniz.

 

Aromaterapideki uçucu yağların etkisi bunlarla sınırlı değildir. Bazen birçok insanın şikâyet ettiği bir problemi doğal yollardan çözebileceğimizi bize hatırlatır. Örneğin çatlaklar. Çatlakları kimyasal kullanmadan çözmenin yolu neydi? Hangi yağları kullanmalıydık? Bunları sizin yerinize düşünüp çatlaklar için doğal bir formül geliştirdik. Peki ya göz altı morlukları? Göz altı morluklarına iyi gelen yağlar roll-on bir şişenin içine sıkıştırılsaydı ne güzel olmaz mıydı? Göz altı aromaterapi bakım seti morluklar için ihtiyaç duyulan etkili bir içerik ve gerekli malzemeleri sunuyor.

 

 

KAYNAK

The Effect of Gender and Ethnicity on Children’s Attitudes and Preferences for Essential Oils: A Pilot Study. (2007). EXPLORE. Published.

Essentials Oils: Inhalation Aromatherapy. (2021). Journal of Agronomy, Technology and Engineering Management. Published.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.