600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
AROMASK

AROMASK

Tarih boyunca kontrol altına alınamayan bulaşıcı hastalıklar önemli bir halk sağlığı problemi olmuştur. Bulaşıcı hastalıklar genellikle solunum odaklı bir dizi problemden kaynaklanır ve çok sayıda hastane başvurusuyla sonuçlanır. Bu hastaneye yatmaya yol açan vakaları önleme stratejilerinden bir tanesi hasta vücudun inflamatuar yanıtını azaltmayı sağlamaktır. İnflamatuar yanıt, bağışıklık sistemini hırpalayan bir etkene karşı vücudun verdiği tepki olarak tanımlanır. Aromaterapide kullanılan belirli uçucu yağların kanıtlanmış etkileri arasında anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellik göstermeleri yer alır. Ayrıca bu yağlar bir araya geldiğince sinerjik etki göstererek yararlı iyileştirici araçlara dönüşürler.

Aromaterapi, uçucu yağlar aracılığıyla zihni ve bedeni iyileştirdiğinden solunumla ilgili problemlerin tedavisinin desteklenmesinde de faydalı bir yardımcı araçtır. Okaliptüs gibi anti-inflamatuar etkiye sahip uçucu yağları solunum yoluyla vücuda almak bu uçucu yağların bileşenleri sayesinde faydalı etkilerden yararlanmamızı sağlar. Ayrıca lavanta, çay ağacı gibi ferahlatıcı kokulara sahip olan yağlar balgamın gevşetilmesini sağlayarak rahat nefes almayı destekler.

Brezilya’da bulunan bir Eczacılık Enstitüsü’nün araştırmalarına göre aromaterapi, solunum yolu hastalıklarının önlenmesi ve klasik tedavilerin güçlendirilmesi için bir strateji olma potansiyeli göstermektedir.

Son zamanlarda etkileriyle en çok yüz yüze kaldığımız bulaşıcı hastalık hiç şüphesiz Covid-19. Hastalığı geçirsek de geçirmesek de günlük hayatlarımızda maske kullanmalıyız. Bu nedenle aslında nefes aldığımız alan oldukça daralıyor. Aldığımız nefesi daha kaliteli hale getirmek için aromaterapinin solunum üzerindeki araştırmaları göz önünde bulundurarak Aromask’ı tasarladık. Aromask, ergonomik bir maske olmanın yanı sıra içerisindeki pamuklu ped ile uçucu yağları soluğunuz nefese dahil eder. Paketinde değiştirilebilir pamuklu ped ve bu pede damlatmak için uçucu yağlar bulunur. Aromask için kullanılan uçucu yağlar özellikle aktif bileşenlerinin antibakteriyel, antiviral, antifungal, anti-inflamatuar, antimikrobiyal özellik gösteren uçucu yağlar arasından seçildi. Aromask için kullandığımız uçucu yağlar arasında okaliptüs, lavanta ve çay ağacı yer alıyor.

Evden dışarı adım attığımız her an ağız ve burnumuzu maskelerle örtüyoruz. Maskenin içinde aldığımız nefesi daha etkili bir hale getirerek genel sağlığımızı desteklemek mümkün. Sevdiğiniz bir kokuyu seçin ve Aromask’ın pamuğuna bir iki damla damlatarak farkı deneyimleyin.

 

KAYNAKÇA

Alan Lucena de Vasconcelos, De Vasconcelos, A.L; Alex Lucena de Vasconcelos.Aromatherapy: Prophylactic and Therapeutic Approach to Diseases of the Respiratory System .International Journal of Bioscience and Medicine, 2021

LEIGH-DE RAPPER, S. & VAN VUUREN, S. F. Odoriferous Therapy: A Review Identifying Essential Oils against Pathogens of the Respiratory Tract. Chem. Biodivers, 2020

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.