600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Portakal Yağı Nedir?

Portakal Yağı Nedir?

 

 

Citrus sinensis, tatlı portakal, olarak bilinen turunçgil meyvelerinin kabuklarından, soğuk sıkım yoluyla portakal yağı elde edilir. Tatlı, taze ve karakteristik meyveli kokusu, cilt ve saç üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle doğal kişisel bakım uygulamalarında sık tercih edilen yağlardan birisi olmaktadır. 

 

Portakal Yağının Özellikleri Nelerdir?

Aromaterapi uygulamalarında kullanılan portakal yağı, ruh ve bedende biriken stresi, gerginliği azaltmaya ve insanlarda pozitif duygular uyandırmaya yardımcı olabilmektedir. Portakal yağının sahip olduğu aroma, kişinin dikkat dağınıklığını ve stresini gidermesine yardımcı olabilmektedir. Gergin geçen günlerde ve dönemlerde portakal yağı ile bölgesel masaj uygulaması ile beden rahatlaması sağlanabilmektedir.

Portakal Yağının Faydaları Nedir?

Portakal yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Gerginliğin ve stresin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
  • Ağrıların dinmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.
  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilmektedir.
  • Cinsel duyguların canlanmasına yardımcı olabilmektedir.
  • Hücre yenilenmesini ve onarılmasını sağlamaktadır.
  • Saç dökülmesine karşı koruyucu etkiye sahiptir.
  • Selülit giderici etkisi bulunmaktadır.

Portakal Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Portakal yağının cilde faydaları aşağıda listelenmiştir.

  • Yüksek C vitamini barındıran portakal yağı cildi iyileştirici bir etkiye sahiptir.
  •  Portakal yağının cilt hücrelerini onarma özelliği olduğu için cildin daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. 
  • Portakal yağı cilt lekelerinin giderilmesinde düzenli uygulandığı takdirde lekeleri giderebilmektedir.
  • Cilt hasarlarını önleyici etkisi ile cildin daha genç ve parlak görünmesini sağlamaktadır.
  • Doğal antioksidan olmasıyla cilt renk eşitsizliklerinin giderilmesini ve dengelenmesini sağlar.
  • Ciltte oluşan sivilce ve siyah noktaların sebep olduğu izlerin giderilmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Portakal yağı cilde uygulandıktan sonra iki ila üç saat güneşe çıkılmaması önerilmektedir.

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Antibakteriyel, antifungal ve antiseptik özellikleri ile hava dezenfektanı olarak kullanımı mümkündür. Aroma lambaları, difüzör, buhurdanlık ve sis spreyi şeklindeki kullanımlarla bulunduğunuz ortamın havasını arındırabilir ve canlandırıcı bir ortam elde edebilirsiniz. Havaya yayılan mikroorganizmalara karşı değerli koruma sağlamaktadır. Masaj uygulamalarında öfke ve gerginliği azaltmak, yorgunluk ve zihin dağınıklığını gidermek için kullanılması mümkündür. Portakal yağı cilde doğrudan temas ettiğinde tahriş edici etki gösterebilmektedir bu sebeple cilt tipine uygun taşıyıcı yağ ile seyreltilerek uygulanması önerilmektedir. 

Portakal Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Portakal yağının cilde doğrudan teması toksik etki ve tahrişe neden olabilmektedir bu sebeple taşıyıcı yağ ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilmektedir. Portakal yağı cilde uygulandıktan sonra iki ila üç saat güneş ışığına çıkılmaması önerilmektedir. 

Portakal Yağı Nerelerde Kullanılır?

Portakal yağının kullanım alanları tıbbi ürünlerden kozmetik ürünlere kadar çeşitlilik göstermektedir. Portakal yağı aromaterapide taze ve enerji verici kokusu ile kaygıyı azaltmak ve uyanık olma hissine katkıda bulunan yatıştırıcı, rahatlatıcı etkisiyle kullanılmaktadır. Portakal yağı, 5-6 damla difüzöre eklenerek oda genelinde yayılabilen düşük ısıda kullanılan bir uçucu yağdır.
Kozmetik uygulamalarda kullanılan portakal yağı, özellikle egzamadan muzdarip olanlar tarafından tercih edilmektedir. Doğal bir nemlendirici olarak 1-2 damla portakal yağını, 1-3 çay kaşığı badem, zeytin, hindistan cevizi, kenevir, jojoba ve macadamia yağı ile karıştırıp elde edebilirsiniz. Kırışıklar ve koyu lekelerin giderilmesinde, kolajen üretiminin artmasında bu karışım etkili olabilmektedir.
Portakal yağı saç bakımında da kullanılabilmektedir. Portakal ve bal kombinasyonu bakterileri yok ederek, nemi geri kazandırır, kepenk ve kaşıntıyı azaltır ve kafa derisinin pH dengesini sağlar.

Portakal Yağı İçilebilir Mi?

Portakal yağı ve diğer uçucu yağlar harici kullanıma uygun değildir, içilemezler.

Portakal Yağı Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Portakal yağı içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller ile masaj yapılarak uygulandığında çatlaklara ve selülitlere iyi gelmektedir. 

Portakal Yağı Nasıl Yapılır?

Portakal yağı elde etmek için ilk adım olarak mevsiminde toplanmış olgunlaşmış portakal meyveleri yüzeylerindeki yabancı maddelerden arındırılmak üzere yıkama havuzlarına alınır. Bu havuzda, kabuk yüzeylerinde toprak, bitki artığı, yabancı herhangi bir madde kalmadığından emin olana kadar yıkanır. Yıkanan portakalların kabukları soğuk prese tabi tutulur ve yağları ayrıştırılır. Hızlı şekilde oksitlenebildiği için uygun koşullarda muhafaza edilmesi önemlidir. 

Portakal Yağı Nereden Alınır?

Portakal yağı eczanelerden, dükkanlardan ve internet sitelerinden alınabilmektedir. Ürünün orijinal olduğuna güvendiğiniz satıcıları tercih etmeniz önerilmektedir. Hızlı bir şekilde oksitlenebildiği için uygun muhafaza edilmesi önemlidir.

Portakal Yağı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Portakal ağaçlarının yetiştirilmesi, olgunlaşan portakalların toplanması için gerekli olan iş gücü, tarım malzemeleri, yakıt, soğuk sıkım işlemi için gerekli iş gücü ve malzeme, ürünün paketlenmesi, saklanması ve nakliyesi için gerekli olan giderler hesap edilerek fiyat belirlenmektedir.

Orijinal Portakal Yağı Nasıl Anlaşılır?

Uçucu yağların orijinalliğinin anlaşılması için bir peçeye birkaç damla damlatılır ve birkaç dakika beklenir, peçe üzerinde leke kalmadığı durumda ürünün orijinal olduğu anlaşılır. 


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Nane Yağı Nedir?

Gül Yağı Nedir?

Uçucu Yağlar Nelerdir?


 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.